Jälgi ilma

Kui on külm, hoia silm peal talveks kinnikaetud taimedel ja jälgi, et tuul ei oleks katteid minema lennutanud. Kui lubab soojemat ilma, veendu, et kaetud taimed sooja ilmaga talvekatete all hauduma ei läheks. Umbselt kaetud taimed tuleks hommikul lahti harutada ja õhtul uuesti kinni katta, kuid seda vaid sademeteta ilma korral.

Kes veel ei ole jõudnud roosidega tegeleda, siis nüüd on aeg needki talveks kinni katta. Ka on aeg taimekastid talvituma panna. Okaspuudega taimekastid võib kenasti maja sissekäigu lähedale sättida ja neist juba jõuluhõngulised kompositsioonid kujundada.

Vaata üle tööriistad ja varud

Kui sul juba talvised tööriistu pole, siis on küll viimane aeg lumetõrjevahendid ja lumelabidas hankida. Kui ükskord paks lumevaip maha sajab ja kõik poodidesse ostlema tormavad, võid kaubast ilma jääda.

Heida pilk keldrisse kogutud varudele ja veendu, et köögi- ja puuviljad poleks riknema läinud.

Ära unusta linde

Pakase ja lumekatte saabumisel on aeg katta ka lindudele sobilik toidulaud. Kindlasti tasub meeles pidada, et kord juba alustatud toitmist ei tohi keset talve katkestada, kuna linnud ei pruugi uut söögikohta piisavalt kiiresti leida ja tugeva pakase korral võib nälg neile saatuslikuks saada.