• Konkursi “Minu stiilne köök” võitjaks on köök, kus moodne tehnoloogia kohtub taaskasutusega. Ühest küljest kaasaegne ja minimalistlik, teisalt soe ja hubane, nagu üks kodu süda peab olema. Nägemus köögist oli omaniku Kätlini peas valmis juba ammu enne maja ehitust — seal pidi olema nii musta värvi kui ka puitu. Kindlateks kriteeriumideks olid rustikaalne tammespoon ja mustad FENIX NTM nanotehnoloogial põhinevad uksed, maksimaalne ruumikasutus, võimalikult palju kappe ja võimalikult vähe riiuleid, avarus ja naturaalne valgus, puidust tööpind, mille sügavus ulatub aknani ning võimalusel ka enda valmistatud köögisaar. Viimane leiti hoopis vanast kalatšehhist — üles vuntsiti ligi 60 aastat vana puidust töölaud. Baaritoolid on leid taaskasutusest ning saanud on nad ka värskenduskuuri.

Auhinnaks on 479 € eurone Smegi köögikombain, mille on välja pannud E-Lux Kodutehnika. Stiilse disainiga mündiroheline kombain on tõeline pilgupüüdja — lisaks muidugi ka erakordselt võimekas, ajatu ja stiilne abiline sinu köögis! Smeg köögikombaine iseloomustab funktsionaalsus ja stiil. Iga detail on hoolikalt läbi mõeldud, et luua seade, mis oleks jõuline, vastupidav ja tõhus.


  • Konkursi sponsor E-Lux Kodutehnika andis välja ka lisaauhinna oma lemmikule köögile, milleks on modernse joonega köök, kus kohtuvad kivi ja puit. Köögi omaniku Jaanika sõnul oli eesmärgiks luua võimalikult praktiline, modernne ja terviklik lahendus, mis sobituks hästi nii elutoaga kui ka ülejäänud eramu stiiliga. Mööbel on lahendatud kahe värvitooniga ning diskreetselt ühe tasapinnana — nii kappidel kui ka integreeritud elektroonikal pole käepidemeid. Keraamilisest kivist tasapinna sisse on peidetud integreeritud pistikupesad, et kokkamine ning seadmete laadimine oleks võimalikult käepärane. Köögis on läbivalt kasutatud 12mm paksust keraamilist kivi Sirius — seda nii mööbli tasapinnana kui ka aknalauana. Kuna kauplusest sobivat söögilauda leida ei õnnestunud, kasutati antud kivi ka söögilaua tasapinnaks. Õdusa valguse mõnusaks koosolemiseks annavad ruumile mööblisse süvistatud LED ribavalgustid. Mustade toonidega loob kauni koosluse naturaalne tammeparkett.

Auhinnaks on E-Lux pannud välja stiilse 1950-ndate disainiga Smegi veekeetja toonis Rose Gold. E-Luxi esindaja sõnul oli võitjat väga keeruline valida, kuna konkursile laekus äärmiselt palju ilusaid kööke. “Lemmikuks ostunud köögi puhul hinnati modernset ja stiilipuhast lähenemist, aga ka head ruumikasutust — köök on piisavalt avar ja valgusküllane. Saare osa eraldab köögi ja elutoa ning samas annab toimetamiseks palju tööpinda.“

  • Konkursi tingimuste ja kõikide köökide kirjeldustega saad tutvuda lähemalt rubriigis “fotovõistlus”, mis asub SIIN.


Palju õnne võitjatele ja suured tänud kõikidele osalejatele, kes meiega oma imelisi kööke jagasid!