Lisaks välisele ilule ära unusta mugavust

Kui kaunis interjöör ja mugavus õnnestub kokku sobitada, siis oled muidugi naelapeale pihta saanud. Teinekord valime aga oma elutuppa mööbliesemeid, mis näevad küll poes ja ajakirjas väga kenad välja, kuid neid ei ole mugav kasutada. Mõtle kõik hoolega läbi, enne kui mõne sellise mööblitüki oma koju lased. Teisalt peab kõik siiski kokku kena välja nägema, sest inimene on juba kord selline visuaalne olend, kes soovib enda ümber ilu näha. Tuju on kohe palju parem, kui saad end ilusas ruumis mõnusasti kerra tõmmata.

Ära tee telerist elutoa keskpunkti

Toa keskpunkt on see, millel silmad ruumi astudes esimesena peatuvad. Oleme näinud paljusid kodusid, kus on elutoas aukohal teler. Soovitame sul sellist viga vältida ja kui sa tingimata soovid elutuppa telerit, siis võiksid mõelda lahendusele, kus sa saad teleri vajadusel lihtsasti välja tuua. Külalistega on ju palju mõnusam juttu puhuda kui taustal ei jutusta „Vaprad ja ilusad“ vaid hoopis mahe muusika. Kui see on tehniliselt võimalik, vali oma elutoa keskpunktiks hoopis kamin. Pole midagi mõnusamat, kui tule paistel kamina ees kallimaga juttu puhuda või külalistega klaasike veini juua.

Elutuba võib olla seatud ka nii, et seal on aukohal kaunis diivan ja selle kohal peegel, mõni maal või fotod, valik on sinu.

Kõik pereliikmed peavad elutoas olemist nautima

See tähendab, et kõigile peab olema seal piisavalt ruumi — nii suurtele kui ka väikestele. Mööbli valikul peaks arvestama ka sellega, kes su pereliikmeteks on. Kui sul on väiksed lapsed, pole kuigi mõttekas valida elutuppa valget diivanit, sest võib juhtuda, et ühel päeval leiad sellelt kaunistusi, mida seal algselt ei olnud. „Aga emme, vaata kui ilusaid lilli need uued vildikad teevad“. Nojah. Kui su peres on suur koer, kes salaja diivanil lesida armastab, pead ka sellega arvestama. Elutuba kasutavad kõik pereliikmed ja sellepärast võiksid valida mööbli ja tekstiilid, mis igapäevasele intensiivsele kasutamisele vastu peavad. Näiteks samet on hea materjal, mille kangasse koerakarvad end sisse ei põimi ja tumedam toon on alati turvalisem valik.

Muuda elutuba vastavalt hooajale

Lihtne ja põnev viis on kasutada selleks tekstiilide vahetamist. Kui tulevad jõulud, otsi välja vastavad laudlinad, diivanipadjad ja kardinad ning kui ees ootamas kevadpühad, too värvidega värskust ja kevadet.

Sea istumiskohad nii, et oleks mõnus vestelda

Ära sea istumiskohti vaid teleri ette, vaid nii, et tekiks mõnus vestlusring või võimalus lauamänge mängida. Küll leiad ka telekale sobiva koha. Ja ära unusta diivanile ja tugitoolile mõnusate pleedidega varustamast.

Ära koorma elutuba liigse mööbliga

Too elutuppa vaid mööbliesemed, mis selle funktsionaalsusele, mugavusele ja ilule kasuks tulevad. Mööbliga liialdamine ei ole kunagi hea mõte, sest see muudab ruumi kitsaks ja seal ei ole nö piisavalt õhku. Kui elad aga majas või korteris, kus on üüratult suur elutuba, siis vali sinna julgesti ka selle vääriline suur diivan ja teised mööbliesemed.

Allikas: Kinnisvara24.ee blogi