Vali endale kindel koht töötamiseks ja jää sellele kindlaks

Kui kodus pole eraldi ruumi kontori jaoks, tuleb tööd teha söögilaua taga või diivanil. Seetõttu võib aga olla tööle keerulisem keskenduda. Näiteks tuleb meelde, et mõni majapidamistöö vajab tegemist. Või ei tahagi töömeeleolu üldse peale tulla. Kui aga määrata endale kindel koht töö tegemiseks, siis on võimalik paremini tööle keskenduda ja rutiinis püsida. Siiski tuleb natukene vaeva näha, et muuta see kohaks, kus päriselt on hea tööd teha. See tähendab seda, et seal on hea valgus, mugav tool ja piisavalt hea tehnika, millega vajadusel videokõnesid teha. Ja muidugi on oluline mugav kirjutuslaud, mis ei pea iseenesest olema väga suur.

Korrasta

See tundub loogilisena, kuid olgem ausad, kui tihti me ikka enda töölaudu korrastame? Ajaga kuhjub sinna rohkelt ebavajalikke asju. Ära võib visata kõik, mida enam vaja ei lähe. Kõik laiali vedelevad pliiatsid ja pastakad sorteeri ühte kokku ning tee kindlaks, et vajalikud esemed on töölaual käeulatuses. Hea, kui töölaua kohal oleks paar riiulit ja kirjutuslaual mõned sahtlid, kuhu vajaminevad asjad eest ära panna.

Loo enda inspiratsioonitahvel

Kui näed ekraanilt pilku tõstes tühja seina, ei pruugi see eriti innustav olla. Seetõttu tasub luua endale üks tahvel, kus peal on pildid asjadest ja inimestest, kes sind õnnelikuks teevad. Sinna tasub lisada pilte ka enda unistustest või hoopiski motiveerivaid mõtteterasid.

Vaata üle taust, mida videokõnes näha on

Kui videokõned on osa sinu tööpäevast, siis ei tohi unustada, et kolleegid näevad ka sinu selja taga toimuvat. Hoia taustal olev ruum alati korras ja puhtana. Kui seal on piisavalt ruumi, siis võib sinna lisada näiteks mõne meelepärase kunstiteose. Kui ruum võimaldab, tasub mõelda ka ruumieraldajate peale. Siinses elamises on kontorinurgake eraldatud magamistoast kardinaga.

Õige meeleolu loomine

Nüüd on võimalus luua enda unistuste kontor. Ilmselt pole päris kontoris lõhnaküünlad ega muusika kuulamine ilma klappideta lubatud. Enda kodus teed reegleid aga ise — nii, et pane loovus tööle ja muuda oma töönurk tõeliselt mõnusaks ja isikupäraseks paigaks!