Paberiklambrid

Kui koristad enda kodukontorit ja leiad karbitäie neid tarvilikke esemeid, siis ära mõtlegi neid ära visata. Kuna tegu on väga tugevate klambritega, on nendega võimalik lahendada mitmeid majapidamises ette tulevaid probleeme. Siin on mõned võimalused, kuidas paberiklambreid kasutada:

1) rahakott — säti klambrite vahele natuke sularaha ja pangakaart;

2) pildiraam — löö seina mõned naelad, pane klambrite vahele enda lemmik fotod ning riputa seejärel klambrid naelte külge;

3) abistaja viimase hambapastajupi kättesaamisel;

4) juhtmete hoidja/organiseerija — pane klamber laua külge ja saad sinna rippuma panna juhtmed, mis parasjagu kasutusel pole.

Alumiiniumfoolium

Alumiiniumfooliumil on mitmeid imelisi omadusi — see on vee- ja lõhnakindel, talub hästi nii kõrgeid kui madalaid temperatuure ja seda on võimalik vormida igasse kujusse. Lisaks on võimalik fooliumi peale kasutamist pesta. Siin on mõned ideed, kuidas fooliumi taaskasutada:

1) pottide puhastamine — võta natuke fooliumi, tee sellest pall ja saad sellega hõõrudes poti külge jäänud toidujääkidest kergelt lahti;

2) tuhmunud hõbeda puhastaja — pane tuhmid hõbeesemed klaasnõu sees olevasse keevasse vette, aseta sinna natuke fooliumi ja lõpetuseks lisa kaks teelusikatäit soola. Juba mõne minuti pärast on hõbedast esemed taas säravad;

3) lihtne lehter — keera fooliumileht kahekorra ja moodusta sellest koonus;

4) kääride teritaja — kui käärid on nürid, lõika nendega lihtsalt läbi alumiiniumfooliumi lehe.

5.) metallmööbli poleerimine — tee alumiiniumlehest pallike ja hõõru sellega üle metallist toolijalad, aiamööbel, käepidemed ja muud metallist esemed, mis puhastamist vajavad.

Elektroonika

Iga aasta tuleb välja aina võimsamaid ja paremaid vidinaid, seega on lihtne vana unustada ja soetada endale uhiuus. Arvutid, televiisorid ja telefonid uuenevad nii kiiresti, et nii mõnelgi meist on tekkinud keldrisse hunnik tegelikult töökorras tehnikat, mis seal lihtsalt tolmu kogub.

Selle asemel, et vana tehnika niisama vedelema jätta või üldsegi ära visata, tasub mõelda taaskasutuse või heategevuse peale. Võibolla on kellelgi sinu vana arvutit või telefoni hädasti vaja, aga ta ise pole suuteline seda endale soetama.

Veinipudeli korgid

Järgmine kord kui avad veinipudeli, siis ära viska korki ära. Kui korke juba piisavalt kogunenud on, saab alustada mõne ägeda käsitöö projektiga. Üks populaarsematest projektidest on teadetetahvel. Liimi kokku umbes 100 korki, kasuta kokku liimitud korkide ümber silmapaistvat raami.

Pigistatavad pudelid ja pumbaga pudelid

Kui astuda mõne restorani kööki võib kallite nugade ja tehnika kõrval märgata odavaid plastikust pigistatavaid pudeleid. Kokad täidavad neid näiteks oliiviõli või erinevate kastmetega. Sama võid teha ka sina. Nii on võimalik säästa natuke raha ja prügikasti ruumi.

Näiteks saab kasutada tühja ja puhast ketšupi pudelit pannkookide küpsetamisel. Täida pudel taignaga ja saad küpsetada erineva kujuga ägedaid pannkooke. Lisaks võib taolistesse pudelitesse panna isetehtud salatikastmed ja muud sarnast.

Taaskasutatavad pudelid on ka väljaspool kööki kasulikud. Näiteks saab neisse panna laste jaoks vedelaid värve. Kasulik on taaskasutada ka pumbaga pudeleid — neid saab ära kasutada vannitoas vedelseepide-šampoonide-palsamite hoiustamiseks.

Kilekotid

Vaikses ookeanis asub suur prügisaar, kuhu on jõudnud paljud ära visatud prügikotid. Ühekordsed kilekotid on keskkonnale väga suur kahju. Äravisatud kilekotid võivad tuulega jõuda väga kaugele, ka jõgedesse ja teistesse veekogudesse. Igal aastal sureb plastikust umbes 100 000 veelooma ja miljon veelindu. Siiski on võimalik enda majapidamises neid uuesti kasutada. Näiteks pakke saates kaitse õrna saadetist — täida kastis olev vaba ruum kilekottidega või tee enda lemmiku jaoks mõnus padi täites vana padjapüüri kilekottidega. Kui oskad õmmelda, võid ka teha suurema ja mõnusama lamamaisaseme vanadest pleedidest ja täita see kilekottidega. Erinevates käsitööprojektideks on kilekotid asendamatud asjad.

Prillid

Maailmas leidub miljoneid täiskasvanuid ja lapsi, kellel pole võimalik soetada endale prille, kuigi neil oleks neid väga vaja. Nägemisvaevuste tõttu pole neil tihti võimalik ennast arendada ja seetõttu ei pruugi nad tööd leida. See aga süvendab veelgi rohkem vaesust. Leidub mitmeid organisatsioone, kes võtavad vastu vanu prille, sorteerivad need ära ja saadavad inimestele, kellel pole võimaik ise neid soetada.

Vanad t-särgid

Lemmik t-särk on nagu vana sõber. Paljude kappidest võib leida vanu ja kulunud särke, mida enam ei kanta. Puuvillast t-särkidest on võimalik saada ideaalsed tolmulapid. Lisaks kui oled käsitööhuviline on võimalik teha t-särkidest erinevaid ägedaid asju — patsikumme, käepaelu, käekotte, patju, kaltsuvaipu jne.

Kummipaelad

Kummipaelu on alati vaja, need pakuvad lihtsaid lahendusi mitmele tüütule probleemile, mis majapidamises ette võib tulla. Siin on mõned ideed:

1) pane värvipurgi ümber kummipael, et üleliigne värv kergemini pintslilt maha saada;

2) pane kaks kummipaela lõikelaua mõlemasse otsa, et see tööpinnal ei libiseks;

3) pane laiem kummipael purgikaane ümber, mida on raske avada;

4) tee kapp lapsekindlaks, seo kapinupud omavahel kummipaelaga kinni.

WC-paberi rullid

WC-paberi südamikus olevaid papist rulle ei tasu ära visata juba sellepärast, et neist on võimalik lastel erinevaid asju meisterdada. Kuid ka täiskasvanutel võib neist kasu olla. Siin on mõned ideed:

1) lihtsaks hoiustamiseks topi kilekotte rullide sisse;

2) organiseeri patsikummid ja juukseklambrid pannes need rulli ümber;

3) hoia juhtmed organiseerituna.

Allikas: howstuffworks.com