Uuringufirma Nielsen tehtud uuringu järgi on 57% Eesti elanikest huvitatud ka päikesepaneelidest, sealhulgas on 9% huvilistest paigaldamise kavatsus kindel.

Keskkonnasõbralik mõtteviis on muutumas järjest populaarsemaks ja inimesed mõistavad üha enam, et ka nende valikul on otsene mõju elektritootmisele. Eesti Energia pakub oma klientidele võimalust valida kõikidele elektripakettidele lisaks Roheline Energia.

Eesti Energia energiamüügi Eesti turu juhi Jaak Jõgi hinnangul mängib iga kliendi valik olulist rolli selles, milline on meid ümbritsev keskkond ja energiatootmine.

„Rohelise Energia valimine on üks lihtsamaid keskkonnasõbralikke muutusi, mida oma elus teha. Rohelise Energia ostmisega mõjutavad meie kliendid elektritootmise arengut, et ümbritsev keskkond oleks paremini hoitud ja olemasolevad loodusvarad otstarbekamalt kasutatud,“ sõnas Jõgi.

„100% taastuvenergia valimine ei avalda elektriarvele nii suurt mõju, kui üldjuhul arvatakse. Arvutuste põhjal on Rohelise Energia kilovatt-tunni hind keskmiselt 5% kallim kui kindlas fikseeritud hinnaga elektripaketis. Seega, kui elektriarve on 30 eurot, lisab taastuvenergia eelistamine tavaliselt vaid ühe euro,“ märkis Jõgi.

Rohelise Energia tootmiseks kasutatakse Eesti Energias 100% taastuvaid energiaallikaid: vett, tuult, päikest ja biomassi.

Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Greeni taastuvelektri toodang kasvas tänavu esimesel poolaastal ligi viiendiku tasemele 737 gigavatt-tundi. Sellest jaguks aastaks ajaks ligi 250 000 keskmise tarbimisega majapidamisele.

Jaga
Kommentaarid