Vali sisustuselemendid vastavalt stiilile

Sisustades ja kujundades oma uue kodu elutuba, on oluline varem läbi mõelda, milliseid stiilijooni ning värvilahendusi tahaksid järgima hakata. See aitab sul paremini luua ettekujutuse oma ideaalsest elutoast, mis omakorda muudab sobivate sisustuselementide disaini valimise tunduvalt lihtsamaks ja mugavamaks. Näiteks kui oled modernse stiili austaja, tasub eelistada minimalistliku kujundusega elemente, või kui kaldud pigem klassikalise stiili poole, tasub järgida sellele stiilile omaseid tunnusjooni.

Mõtle läbi ruumikasutus

Enne kui alustad vajalike sisustuselementide ja mööbli valimist, tasub mõelda elementide paigutamise peale. Erilist tähelepanu vajavad just väiksemad ja kompaktsemad elutoad, kuna suurte elementidega on lihtne jätta toast segane ja veelgi kitsam mulje. Mõtle, kuhu ja mis suuruses diivani paigutaksid, kuhu asetaksid televiisori, kui suurt vaipa vajad jne. Kitsastes ruumides on soovitatav järgida ka värvipsühholoogiat ja muid sarnaseid nippe. Näiteks heledad värvid ja pikad kardinad suudavad jätta toast palju suurema mulje.

Planeeri värvilahendused

Nagu juba mainitud, peaksid elementide valimisel pöörama tähelepanu ka värvidele ja soovituslik oleks mõelda ka värvipsühholoogia peale. Pastelsed toonid loovad rahuliku meeleolu ja hubase tunde. Kindlasti ei tasuks kasutada mitmeid värve segamini või siis ainult ühte tooni – nii jääb toast kas segamini või üksluine ja igav mulje. Kasuta näiteks suurematel pindadel heledaid ja tagasihoidlikumaid värve ning väiksemate detailide puhul erksamaid, et luua stiilne interjöör. Võid kasutada ka värve, mis on üksteisega sarnased ja omavahel sobivad. Tegelikult kehtib sama ka materjalide puhul: kombineeri erinevatest materjalidest, kuid sarnases stiilis mööbliesemeid, et luua ühtlane välisilme. Pea meeles, et tegu on siiski sinu kodu elutoaga ja sa pead seal ennast hästi tundma.

Ole praktiline

Lihtsuses peitub võlu – mida vähem ja praktilisem, seda kenam ja mugavam. Selleks mõtle, kas äkki saad soetada omale koju mööblit, mis oleks multifunktsionaalne. See võib olla näiteks lahtikäiv diivan, lahtikäiv laud, toolidena kasutatavad kummutid, väiksed, kuid mahukad kapid jne. Kindlasti ei tähenda see seda, et peaksid väiksemad vähem praktilised aksessuaarid tagaplaanile jätma. Praktilised elemendid aitavad säästa ruumi ja pakkuda ka mugavust – näiteks sobivad lahtikäivad diivanid ideaalselt külalistele magamisasemeks. Kui oled otsimas just midagi sellist, tasub tutvuda valikuga Kaup24 veebipoes.

Kasuta tänapäeva mugavusi

Olenemata stiilist võiksid ära kasutada tänapäeval pakutavaid tehnoloogilisi lahendusi ja mugavusi, mis muudavad vaba aja nauditavamaks. Näiteks on vägagi levinud Smart TV televiisorid, milles on võimalik kasutada internetti ja ühendada telekas isegi oma telefoniga. Kaugjuhitavad kõlarid ja muu elektroonika suudavad enda usku pöörata isegi neid, kes muidu uudsusesse ei usu.

Loo hubane atmosfäär aksessuaaridega

Kui soovid muuta oma kodu võimalikult hubaseks, ei tohiks jätta tähelepanuta pisidetaile. Muretse koju näiteks lõhnaküünlad, viirukid või muud aroomilõhnad, mis panevad sind end koduselt ja hästi tundma. Paiguta kappidele, aknalaudadele või seintele perepilte või inspireerivaid ja motiveerivaid lauseid koos ilusate pildiraamidega. Aseta lauale vaas koos lilledega või kappidele rohelusest pakatavad taimed. Kasuta erinevaid valgusteid, et saaksid vajadusel valgustada kas tervet tuba või osa sellest. Kindlasti ära unusta kasutada maale ja kunsti, mis lisavad toale särtsu ning isikupära. Erinevate sisustuselementide valikuga saad tutvuda siin.

Kasuta tekstiile

Tekstiilid on materjalid, mis suudavad hetkega muuta elutoa välimuse mitu korda hubasemaks ja kutsuvamaks. Näiteks elutoa põrandale võib panna vaiba, et pakkuda jalgadele nii pehmet astumist kui ka tekitada toas kodusem olemine. Kasuta dekoratiivpatju, et täita diivanil olev tühi pind, ja aseta diivani lähedusse pleed, mida külmematel talveõhtutel kasutada. Kardinaid valides eelista neid, mis ulatuvad laest põrandani – need suudavad tekitada toast visuaalselt suurema mulje kui lühemad kardinad.

Elutoa sisustamine ja interjööri planeerimine ei ole alati lihtne, kuid läbimõeldud ideed ja kujundus tagavad pikaajalise rahulolu ning hubasuse. Kindlasti on soovituslik otsida internetist ka erinevaid näiteid ja inspiratsiooni, et ammutada uusi ideid oma ideaalse kodu loomiseks.

Jaga
Kommentaarid