“New Yorgis elamine oli omamoodi innustav kogemus: see linn on väga elav ja dünaamiline,” meenutab Aurélie oma elu ühes maailma ihaldatuimas linnas. New Yorgis lõpetas ta prestiižse Parsonsi disainikooli. Aurélie ei pelga elu ka väikelinnas ja nüüd Pärnus elades ütleb ta, et on leidnud inspiratsiooni ka Eesti rahulikust, praktilisest ja looduslähedasest eluviisist. “Taoline jätkusuutlik ja mitte priiskav elulaad on mulle juba mõnda aega inspiratsiooniks olnud.” Seega, kui Aurélie Eesti juurtega abikaasa pakkus, et nad võiksid koos Eestisse suunduda, oli ta kohe nõus.

Foto: Aurélie kujundatud korter Brooklynis New Yorgis.

“Eesti kodud on stiililt pigem minimalistlikud,” tõdeb Aurélie, arutledes eestlaste kodusisustuse üle, “minimalistlikes kodudes on aga sisekujundus viimse detailini läbi mõeldud ja see on väga nõudlik stiil.” Aurélie hindabki just Eesti kodude praktilist ja ajatut sisekujundust: “On näha, et inimesed on oma kodude sisustamisele palju aega pühendanud ja mõelnud ka selle peale, kas neile meeldib oma kodu disain ka viie või kümne aasta pärast.” Tema sõnul on eestlaste keskkonnateadlikkus ilmne ka selles, et aina rohkem tehakse korda vanu tööstushooneid. “Minu arvates on kõige huvitavamad projektid just need, kus saad hoonele uue elu anda.” Samas leiab Aurélie, et stereotüüp, et eestlastele ei meeldi sisekujunduses värve kasutada, ei ole päris tõene. “Kuigi eestlased ei pruugi tervet seina erksate värvidega üle võõbata, kaasatakse siiski julgeid värve väikeste detailide, näiteks huvitava keraamika, näol,“ lausub Aurélie.

Foto: Aurélie kujundatud korter Brooklynis New Yorgis.


Kuidas erinevad aga Eesti kodude sisekujundus näiteks Prantsuse ning Ameerika kodudest? “Prantsuse kodude sisekujunduses mängivat suurt rolli vanad, kuid luksuslikud kujundusstiilid ning perekondlikud pärandid,” räägib Aurélie. Seega on tihti näiteks sisekujundaja tööks luua sisustus ümber kindla detaili, mida on peres hoitud sajandeid. Ameerika kodude keskmeks on aga ruumide rohkus. “Miks neil on vaja nii palju erinevaid elutubasid ning puhkeruume — seda ma ei tea,” naljatleb Aurélie. Eestlased on palju kompaktsemad. “Ma proovin hetkel õppida eesti keelt ja see meenutab mulle natuke eesti kodude sisekujundust — otsekohene. Pole vajadust millelegi üleliigsele!”

Foto: Aurélie kujundatud korter Brooklynis New Yorgis.


Hetkel teeb Aurelie koostööd Eesti sisustusettevõttega OCCO, mis pakub ideest-teostuseni sisustuslahendusi. “Mulle meeldib mu töö, sest kuigi olen vabakutseline sisekujundaja, on mul võimalik töötada ka kontoris ning õppida ja abi küsida oma kolleegidelt ning kogeda mõnusat tiimitunnet.” Samuti on Aurélie’i sõnul oluline, et ta töötab firmaga, kellel on Eestis juba kõik vajalikud kontaktid, kelleni oleks välismaalasena ise raske jõuda. Samuti hindab ta võimalust teha tulevikus OCCO-ga tööd ka välisturgudel. Praegu töötab Aurélie näiteks austraallasest Eestis resideeruva kliendiga, kelle unistuseks oli saada Wes Andersoni stiilis korter — heleroosa köögiga! Järgmiseks projektiks on aga ümber disainida villa Pirital. Ühesõnaga, sisekujundaja tööga juba igav ei hakka ja klientide põnevad soovid on sisekujundajale huvitavaks väljakutseks.