1. Maalähedased toonid ja dramaatilised juveelitoonid

Kõige rohkem kerkis sisekujundajate sõnul esile maalähedaste toonide kasutamine — pruunikashall, beežid, liivatoonid. Inimesed armastavad jätkuvalt erinevaid halle toone, kuid liiguvad rohkem pruunikashallide värvide poole.

Hiljuti on populraasust kogumas ka tumedad ja dramaatilisemad toonid. Ka paljud sisekujundajad ise soovitavad enda klientidel tumedamaid toone kasutada, kuna nii saab ruumi lihtsalt väga hubaseks ja koduseks muuta. Tumedaid toone võib kasutada nii seinavärvina kui ka mööbliesemetel. Koduomanikud ei karda enam värvidega katsetada — eriti populaarsed on must, roheline ja sinine. Tihti soovitakse tumedates toonides kappidele lisada kuldseid käepidemeid ja detaile.

2. Puit kõikjal ja heledates toonides

Puit ei lähe kunagi moest välja kuid selle viimistlusviisid on ajas muutuvad. Kui 1990ndatel ja 2000ndatel kasutati rohkem lakitud puitu, siis nüüd on moes pigem matid ja õlitatud pinnad. Kui rääkida tonaalsusest, siis populaarseks võib pidada eelkõige just heledaid puidutoone ja seda nii köökide, magamistubade kui ka vannitubade sisustuse juures.


3. Käsitöö

Hetkel on populaarne kõik, mis on käsitöö. Olgu selleks siis põrandaplaadid, käsitööna valminud valamu, kangastelgedel kootud vaibad või punutud valgustid. Tundub, et maailm hakkab masstootmisest väsima ja kodusisustuses otsitakse aina enam isikupära.

4. Looduslikud materjalid

Mõned tehismaterjalid võivad olla küll lihtsamini hooldatavad ja kestavad kaua, kuid paljude koduomanike ning sisekujundajate sõnul pole miski naturaalsete materjalidega võrreldav. Kivist või puidust tööpinnad või põrandad on omapärase välimuse ja tundega. Lisaks on need ainulaadsed — mitte kellelgi ei saa täpselt samasugust olla, sest loodus on niivõrd meisterlik ja loob iga kivi ja puidutüki oma erilise mustriga.

5. Ümara vormiga mööbel

Sisekujundajate sõnul on palju populaarsust kogunud ümarad elegantse vormiga mööbliesemed. Nähakse palju kurve ja natukene 80ndate hõngulist stiili tagasi tulemas. Ümarad võivad olla nii lauad, lambid kui ka diivanid.

Allikas: Houzz.com