Tänu suurele kogemustepagasile on Lümico OÜ spetsialistid puutunud kokku väga erinäoliste lahendustega ja ikka saab rõdu klaasitud raamideta klaasidega.
Lümico toodang on eriline seetõttu, et klaasid ei ripu laes, vaid toetuvad ka rõdu servale ja kinnlahendustes kasutatakse sujuvamaks ja stabiilsemaks liikumiseks kuullaagritel rullikuid nii ülal kui ka all.
„Klaasid kaitsevad kodu välistegurite eest, aitavad hoida rõdu puhtana, vähendavad rõdu ja fassaadi renoveerimisvajadust ja kulusid ning annavad vanematele kindlustunde väikelaste ja loomade turvalisuse osas. Meie rõdudel on olemas ka lapselukk,“ räägib eritellimusel klaas-alumiiniumsüsteeme, alumiinium- ja puitaknaid ning -uksi valmistava Lümico juhatuse liige Martin Saar.

Kui palju aga selline lahendus maksma läheb?

Klaasimise hind sõltub eeskätt rõdu laiusest ja kõrgusest ehk materjalikulust. Lisaks mängib rolli rõdu kuju ja töö keerukus. Koostöös spetsialistiga pannakse paika klaaside paksus, toon, veeplekid ning otsa- ja vahetihendid, mis kõik kujundavad lõpliku hinna. Kõige soodsam on mõistagi planeerida oma rõdu klaasimine tööde madalhooajale – detsembrist veebruarini.
Kuna iga korter on erinev, käib Lümico spetsialist alati enne kohapeal olukorraga tutvumas. Se on on tasuta, kuid üldiselt tehakse rõdu mõõdistus juhul, kui kliendiga on hinnapakkumises juba kokkuleppele jõutud.
Soovi korral on võimalik kasutada klaasimisteenuse tasumisel ka Liisi järelmaksu. Lümico pakub garantii ajal nii hooldust kui ka tarvikute vahetust.
Nii-öelda poolikut klaasimist, et klaas pannakse ette vaid osale rõdust, Lümico spetsialistid ei soovita, sest sel juhul on klaasimise kasutegur väike ja asjal pole üldse mõtet. Küll aga peavad rõdule pandud „aknad” olema nii avatavad kui vähegi võimalik, et tekitada sooja ilma korral ikkagi ehtsa rõdu tunne ja anda ümbritsevale vaba vaade.

Kas rõdu klaasimiseks on vaja luba?

Luba on vaja juhul, kui tegu on ümberehitamisega. Ümberehitamine tähendab hoone omaduste märkimisväärset muutumist, näiteks soojapidavuse, tehniliste näitajate või välimuse poolest. Klaasimiseks ehitusluba vaja ei ole, sest Lümico klaasimistehnoloogia puhul on tegu raamitu süsteemiga. Küll aga on hea klaasimine korteriühistu või haldajaga kirjalikult kooskõlastada.
Lümico on ettevõtete grupp, mis valmistab lisaks rõdu- ja terrassiklaasidele ning pvc-, alumiinium- ja puitakendele ning ustele klaasvaheseinu, klaasvarikatuseid ja rõdupiirdeid. Samuti müüakse eritellimusel ruloo- ja ribakardinaid

Miks Lümico klaasimislahendus?

• Sõltuvalt rõdu ja selle klaaside kõrgusest kasutatakse 6, 8 või 10 mm karastatud klaase.
• Klaaside vahel on tihendid ja äärtes vertikaalprofiil, mis on vastupidavam ja kaitseb välistegurite eest paremini kui tavaline tihend.
• Rullikud ülemistel ja alumistel profiilidel tagavad stabiilse ja sujuva liikumise.
• Profiilid liiguvad kuullaagrite peal, harjased profiilide all.
• Kaheosaline avamine koos lapselukuga.
• Rõduklaasisüsteemidel on kaheaastane garantii.
• Lisana pakutakse toonitud klaase või polükarbonaati.
• Profiilide lai värvivalik, võimalus valida kõikide RAL-koodide vahel.
• Boonuseks pakume kaasa tuulutuse tekitaja ja klaaside stopperi

Jaga
Kommentaarid