1. Milliste sõnadega ennast tutvustaksid?

Olen kõigele uuele avatud, positiivne ja sama rõõmsavärviline kui kunst, mida loon.

2. Kust kõik alguse sai ja mis on teinud sinust selle, kes oled?

Õppisin sisekujundust ja töötasin selles vallas aastaid. Tegutsesin koos ühe põneva inglise arhitektiga, kel oli asjadest oma arusaam, kes armastas värve ja julgeid jooni. Siis kolisin Rootsi, kus jätkasin tööd sisekujundajana, kuid hakkasin ka mööbliga tegelema. Alguses tegelesin töö kõrvalt hobina restaureerimisega. Ühel hetkel tundsin, et aeg on Eestisse tagasi sõita, oma kirega põhjalikumalt tutvuda ja sellest igapäevatöö teha. Ei läinud kaua, kui Tallinnas abikaasa Janekiga töökoja avasin. Sündis Color Life.

3. Kuidas on möödunud loomingulised tegemised disainerina?

Aastaid kestnud aktiivne loominguline protsess on teinud minust selle, kes olen. Mööbli ja sisustuselementidega tegeledes tunnen ennast kui kala vees, see on 100% eneseväljendus. Tunnen, et see ei ole ainult kirg ja tegevus, mis rahuldust pakub. See ongi elu ja siit saan piiritut energiat, mis edasi viib.

4. Milliste raskustega oled erialaselt silmitsi seisnud?

Igale keerulisele olukorrale on lahendus. Olen mõistnud, et rasketes hetkedes peitub areng, mis on üks efektiivsemaid edasiviivaid jõude. Suurimaks väljakutseks pean enese leidmist ja vaatamata takistustele omal suunal liikumist. Ajast, mil lemmiktegevusega tegelen, ei tunneta ma enam raskust. See, mida teen, pakub sedavõrd head tunnet. Eksisteerivad protsess ja loomulik areng, mis vaid head positiivset rahutunnet pakuvad.

5. Kas on välja kujunenud efektiivne töörutiin?

Mulle on omane elada väljaspool rutiini. Minu jaoks peitub ja väljendub efektiivsus ellusuhtumises, selle energias. Kogu loominguline tegevus ongi minu elu, mis oma tavapärases tähenduses tööd tähendab. Olen pidevas arengus, mis on efektiivne edasiviiv energia.

6. Kas mõtled tööd tehes keskkonnasäästlikkusele?

Tagasi vaadates mõistan, et tegelikkuses pole ma kunagi otseselt sellele mõelnud. See ei tähenda minu jaoks ei trendi ega kinnisideena ainuõiget lähenemist. Saan aru, et see on minu olemus, mis on minu sisemuses olnud ja olemas. Mulle meeldib naturaalsus selle kõige primitiivsemas tähenduses, kas siis käega katsudes, vaadates või lõhna tundes. Kasutan seal, kus vähegi võimalik, ainult naturaalseid materjale.

Näiteks minu abikaasa valmistab mööbli karkassi kompromissitult ainult täispuidust. Mööbli valmistamisel on puit meie jaoks asendamatu. See on üks imelisemaid materjale, mida loodus pakub. Ainuüksi puitu vaadates, selle lõhna ja struktuuri tajudes on see omaette nauding. Värvides (värvimine on minu üks lemmiktegevustest) kasutan ainult naturaalseid kriidivärve, vahasid, lakke, pintsleid ja muid elemente. See tekitab hea tunde, et meie tegevus on loodust säästev.

7. Kes on eeskujuks?

Need on inimesed, kes oma sisetundele järgnedes teelt ei pöördu. Kes tänu oma panusele ja energiale on elu jooksul ennast leidnud. Kes eesmärkidele pühendudes eneseteostuse protsessi naudivad. Inimesed, kelle saavutused on nende enda loodud, lähevad teistele korda ja on kõrgelt hinnatud.

8. Mis või kes inspireerib?

On loetlematu hulk tegelasi kes vaieldamatult oma loominguga inspireerivad. Näiteks Salvador Dali, Yayoi Kusama, Carl Malmsten, Andy Warhol, Jimmie Martin, Tracey’s Fancy. Suurimaks inspiratsiooniallikaks pean oma kõige lähedasemaid, oma peret. Olen ümbritsetud armastusega, iga hetk elus on ime, see annab piiritut inspiratsiooni.

9. Milline on suurem eesmärk? Mis on see, millega soovid meelde jääda?

Luua loomingut, mis läheb inimestele korda, mis teeb inimesed ja kodud õnnelikuks. Meeltesse soovin jääda eelkõige unikaalsuse, stiili ja loodud disainiga.

10. Kuidas elab meie disain? Kas on põhjust tunda muret või rõõmu?

Mulle imponeerib disain, mis kujuneb kunsti kaudu ja sünnib vaba individuaalse loomingu kaudu. On huvitavat lähenemist, stiili ja töid, mis vahel siit-sealt silma jäävad. Kitsaskoht on selles, et see kõik on publikule vähem märgatav, kuna enesemüük on omaette kunst. Murekohta võib täheldada pigem selles, et inimeste silmaring, võimalused ja julgus interjööri kujundamise stiilisuundadel veelgi enam areneda on seetõttu piiratud seisus.

Üldiselt tunnen aga siinkohal rõõmu, et neid, kes unikaalset disaini hindavad, on uuele avatud ja peavad vajalikuks iganenud tõekspidamisi muuta, on üha rohkem.

11. Lemmikobjekt enda loomingust? Miks?

Lemmikuks saab see, mis parasjagu käsil on. Armun sellesse, mida teen, protsessi käigus üha sügavamalt ja sügavamalt. Kõik saab alguse loost. Mulle on oluline tunnetada seda kõike enese kaudu. Teostus-disain tervikuna saab mõtte ja objekt, mida teen, jääb lõpuks lugu rääkima, elama. Mulle meenub üks selline lemmikobjekt nagu Budda tool. Selle tooli loomise inspiratsiooniallikaks oli budistlik psühholoogia. Toolil on kujutatud pea, mis on poolenisti Buddha, poolenisti pealuu. Pealuu on vaimu, elulise energia ja arukuse anum. Pealuu kujutis budismis sümboliseerib valgustumisteekonda. Elu on lõputu ja me oleme surematud.