REISIMINE

Reisimine on minu elus väga tähtsal kohal — olgu see siis puhkusereis või tööreis. Erinevad maad, kultuurid ja kohad hoiavad värskena. Pidevalt leian reisidelt inspiratsiooni käimasolevate projektide jaoks ja ka tulevikuks.

ARMASTUS

Armastus iseenda, oma pere ja kaaslase vastu, head sõbrad ja armastus oma töö vastu. Sisearhitekti amet nõuab täielikku pühendumist ja armastust oma töö suhtes. See on amet, mis vajab 24 tundi sinu päevast. Ilma armastuseta seda tööd ei tee. Mina saan seda teha, sest ka töövälises elus on armastus, mis toetab ja rõõmustab ning annab energiat. Oluline on võtta endale aega ja panna piirid paika töö ja eraelu vahel. Läbipõlemine meie erialal on kerge tulema just selle kire tõttu oma töö suhtes.

JALUTAMINE

Jalutamine on minu jaoks oluline igapäevane tegevus. Vajan värsket õhku ja liigutamist, et toimida. Mõnikord on vaja lasta ideedel settida. Piisab ka 30-minutisest jalutuskäigust, et uuesti värske pilguga suudaks vaadata. Välisreisidel eelistan pigem linnas jalutada kui kasutada mõnda transpordivahendit. Tihtipeale olen sattunud nii põnevate kohtade ja situatsioonide peale just tänu sellele, et olen otsustanud jalutada.

PUHKUS

Puhkus on äärmiselt oluline. Iga aasta üritan veeta suvest vähemalt ühe kuu maal vanaema juures, kus saan ennast täielikult välja lülitada tööst ja linnaelust. Peale puhkust on alati rohkem pealehakkamist ja pea selge, uued ideed lendavad. Vahepeal piisab ka ühest vabast päevast, et oleks jälle kirkust meeltes.

UNI

Väsinuna muutunud kergesti ärrituvaks ja tekib kiusatus minna lati alt läbi. Olen alati olnud pigem hommikuinimene, sest peale und suudan olla produktiivsem ja ka raskena tundunud olukorrad läbi lahendada. Hommik on õhtust targem. Vahepeal on vaja seedida ideed läbi, et jõuda parema tulemuseni.

RAAMATUD

Naudin väga raamatute lugemist. Kui igapäevaselt ei jõua seda piisavalt teha, siis puhkuse ajal loen tohutult. See on puhkus ja inspiratsioon ühel ajal. Viimase aja üks parimaid raamatuid on Ayn Randi „Allikas”. Arhitektuurihuvilistele kohustuslik!

INSPIREERIVAD KAASLASED

Olen väga õnnelik, et oma tööelus olen saanud töötada koos inspireerivate inimestega. Arutelu kaudu tekivad palju paremad ideed ja ruumid. Kui alguses tundub kaaslase mõte vastuvõetamatu, siis tihtipeale vaidluse käigus arenevad ideed veel kolmandas suunas. Samuti olen õnnelik, et olen saanud teha tööd klientidele, kes on nõus tulema kaasa uute ideedega ning innustavad ka omalt poolt üle varju hüppama.

HEA SÖÖK

Naudin väga head toitu ja olen valmis proovima uusi maitseelamusi. Mõnikord on taldrikule kokku pandud tõeline kunstiteos. Samas naudin oma vanaema klassikat! Hindan ka söömise juurde käivat vestlust ja koosolemise aega. Sõpradega veedame pikki tunde brunch’i-laua taga elu üle arutades. Kodused pikad hommikusöögid on minu iga päeva alustala, olen nõus selle nimel ärkama kaks tundi varem.

AVATUD MEEL — “NEVER SAY NEVER!”

Olen viimastel aastatel korduvalt pidanud oma sõnu sööma mõne lahenduse sobivuse suhtes. Ära kunagi ütle: „ei iial”. Ajad muutuvad, ise arened ja mõeldamatuna tundunud disain on järgmises projektis just kirss tordil. Olen õppinud hoidma avatud meelt, et saavutada uut ja kõnekat ruumi. Inspiratsiooni ammutan ka erinevatest eluvaldkondadest — vahepeal saab uue ruumi loomine alguse moedisaineri kleidist või sportauto disainist.

OMA ERIALA PROFESSIONAALID

Sisearhitektina puutun kokku väga erinevate valdkondadega. Sisearhitektuurne projekt hõlmab palju tehnilisi eriosasid. Hea tulemuse eeldus on kaasata projekti professionaalid: graafilised disainerid, heli ja valgustuse spetsialistid. Samuti kvaliteetne ja kaasamõtlev ehitaja pole vähem tähtis. Olen veendunud, et sisearhitekt ei pea kõike ise teadma ja oskama, parim tulemus tuleb koostöös.

  • Lugu ilmus sisustusajakirja Disain, Interjöör & Arhitektuur kevadsuvises numbris. Telli ajakiri endale SIIN.