1. Täitkem vaasid lõikelilledega — nartsissid ja tulbid on tõelised kevadekuulutajad. Lauale võib asetada ka rohkelt ürte ja maitsetaimi, lisaks lopsakale rohelusele on nad aromaatsed, täites ruumi värskete lõhnanootidega. Kui pole eriti aega lilledega toimetada, siis soetage mõned banaanipuu lehed ning asetage vaasi ja saate murevabalt vähemalt kolm kuud silmailu nautida.

2. Aina kõrgemale tõusva päikesega on aeg paksud kardinad eemaldada ja asendada õhuliste vastu, samuti voodikate, diivanipadjad ja vaibad tasuks vahetada ehk kõik rasked kangad ja toonid saata puhkusele ning tuua interjööri rohkelt kergust, puhtust ja värskust. Kui sisekujunduses domineerivad peamiselt heledad toonid, siis võib lisada lillemustrilisi või mahedaid rohelisi kangaid, samuti võib värvidest katsetada ka mõne erksama sinise või sidrunikollasega.

3. Esmapilgul võib tunduda, et küünlad sobituvad pigem kokku talvise meeleoluga, ent kui asendada pikad pidulikud küünlad mõnusate pastelsetes toonides ümmarguste küünaldega, siis on tulemus kindlapeale mänguline ja värske — näiteks kombineerige mõned helelillad küünlad pastelsete roosadega, helesinised valgete või helekollased rohelistega. Hea idee on kasutada ka pastelsetes toonides küünlajalgu.

Küünlaid võiks olla mitu ja nad võivad olla kõik erinevad — ümmargused, madalad ja mõned kõrgemad. Samuti sobivad kevadsuvisesse aega õhulised klaasist küünlajalad, mida võib dekoreerida kivikeste või merekarpidega.

4. Lööge klaasanumad särama ja täitke need õrnades toonides beseede, värviliste marmelaadi- või vahukommidega. Ahvatlev tulemus pakub silmailu ja toob igale maismokale naeratuse suule. Klaasanumaid võib loomulikult täita ka millegi mittesöödavaga, näiteks kaunite pärlite või klaaskuulidega.

5. Uudsust ja vaheldust toob ruumi mööbli ümberpaigutamine, ent kui paigutus juba pakub täielikku rahulolu, siis võib täiustada seda hoopis kunsti või praktiliste aksessuaaridega. Uus maal, poster või joonistus püüab tähelepanu, pakub mõtteainet ja värskendab interjööri. Kevadeti toimub mitmeid oksjoneid ja kunstiüritusi, seega eriti hea aeg, et müüa, vahetada või soetada uut kunsti. Aksessuaaridest soovitan soetada ruumilõhnastaja, see näeb elegantne välja ning täidab toa rikkaliku aroomiga.

Allikas: moodnekodu.ee arhiiv

LOE LISAKS: