Tellija sooviks oli mahutada aianurka pisike, kuid täisväärtuslik elamine, mis olemasolevat eluruumi pikendaks. Oluliseks tingimuseks sai muidugi ka maja välimus, mida klient soovis näha võimalikult kaasaegse ja funktsionaalsena. Et interjööri mitte ümbritsevast aiast “ära lõigata”, siis otsustati kasutada võimalikult palju klaasi, mis tooks ka siseruumi palju valgust ja avarust ning ühendaks õueruumi ja aiamaja üheks orgaaniliseks tervikuks.

Valgust langeb ruumi igast küljest ning vaba seinapinda põhimõtteliselt ei eksisteeri. Tubade vahele on ehitatud mahukad riiulid, kus raamatuid hoiustada ja vajadusel aiamaja ka lugemisnurga või kodukontorina kasutada.

Magamisasemeid on majas kaks — üks asub alumisel korrusel, teine katuse alla tekitatud ruumis ja märksõnaks on siingi ruumisäästlikkus. Elutoa diivani alla on mahutatud suured sahtlid, kuhu voodiriided peita ning ülemisele “magamistoale” mõeldes on katus ehitatud vastava nurga alla.

Pisike vannituba jääb klaasuste taha ja seda ikka selleks, et viimnegi valguskiir kinni püüda ja vältida kokkusurutud muljet, mida pisikesed ruumid sageli tekitavad. Tähelepanu väärib ka laheda mustriga valge seinaplaat!

Vaata rohkem pilte galeriist:

Allikas: Board&Vellum arhitektuuribüroo; fotod: Andrew Giammarco Photography

LOE LISAKS: