Tavalises külmikus viirusel nii pikka pidu ei ole — põhinedes SARS-CoVi ja MERS-CoVi uuringutele on teada, et koroonaviirused suudavad külmiku temperatuuri juures elus püsida kuni 72 tundi. Eeldatakse, et ka SARS-CoV-2, viirus, mis põhjustab COVID-19 haigust, käitub sarnastes oludes samamoodi.

Hoopis teised lood on aga madalamate temperatuuridega. Eksperdid on hoiatanud, et SARS-CoV-2 viirusel võib olla oma eelkäijatega sarnane joon. Selle perekonna koroonaviirused suudavad -20 kraadi juures säilida kuni 2 aastat, seega võib spekuleerida, et SARS-CoV-2 on sügavkülmas sama elujõuline.

Kui uus koroonaviirus on sama tugev kui selle eelkäijad, siis elab see sügavkülma pindadel ka siis, kui pandeemia on suudetud juba maha suruda. Kuna puuduvad täpsed andmed, kaua viirus tegelikult pindadel püsib, tuleb pidevalt järgida kõrgendatud hügieeninõudeid. Seega tasub hoolikalt puhastada ka nende toiduainete pakendeid, mida plaanid sügavkülma paigutada.