Värvid asendavad neutraalsust

Sel hooajal võid asendada neutraalsed värvid soojade ja erksate toonidega. Plaadid, kapid ja seinad võivad pakkuda võimalust tuua koju rohkem värvi, seda eriti toonides, mis jäävad kuhugi virsiku- ja terrakotatooni vahele. Need toonid mõjuva pehmelt, soojalt ja maalähedaselt. Alternatiivina võid proovida ka kuldkollases toonis sametisi tekstiile ja karamellikarva naha efekti.

Muidugi ei kao kuhugi ka roosa, kuid selle kommise värvitooni kasutamiseks on omad reeglid. Kui soovid kindla peale minna, siis on alati turvalisem valida sisustusse kahvatumad ja tuhmimad roosad toonid. Kui kasutad liiga erksat roosat, mõjub interjöör liiga sarnaselt tüüpilise lastetoa omaga.

Maalähedaselt elegantne

Soojal ajal liigub elu linnast sujuvalt maale ja loodusele lähemale. Miks siis mitte tuua maalähedust ka oma igapäevaellu? Sellisel juhul kombineeritakse valdavalt moodne interjöör mõningate retroelementidega. Kui soovid endagi kodus sellist stiili saavutada, kasuta seal mõnd vanaaegset eset, näiteks midagi, mille oled pärinud vanavanematelt, ning paiguta tuppa mõni vintage-stiilis mööbliese.

Viimase aasta jooksul on sisustustrendides palju enam näha selliseid sisustuselemente, nagu vanad peeglid ja narmastega tutid ja lambid ning üha enam esineb metsikuid lillemustreid, tigudiivaneid ja teisigi elemente eelmise sajandi keskpaigast. Suvisest kollektsioonist leiab aga palju punutud ja rotangpalmist mööblit.

Tagasi 1970ndates

Nagu soojade kollaste, oranžide ja roostekarva punaste ning toataimede, leopardimustri ja narmaste populaarsuse kasvust juba ilmneb, on just 70ndad aastad need, mis jõudsalt pead tõstmas on. Tundub, et retro hakkab asendama seni valitsenud boheemlaslikku stiili. Veel ei näe me endid vannitoaseinu oranži või lillelise pruuni tapeediga katmas, ent nostalgianoodid esinevad juba nii mõneski värvivalikus, vormis ja tekstuuris.

Kõik on mustriline

Tundub, justkui oleks skandinaavialik minimalism sisekujunduses valitsenud igavesti. Nüüd aga näitavad kõik märgid selle ajastu lõppu, kuna puhtad ja tühjad interjöörid hakkavad asenduma elavama dekooriga. Nüüd on kõikjal näha mustreid, julgeid värve ning omavahel kokkusobimatuid mööbliesemeid. Tekstiilidisainis on juba väga populaarseks muutunud erinevate mustrite kihiti kasutamine. Selle trendi võtmesõna on reeglite puudumine.

2020. aasta trendid ei lähtu vaid värvivalikutest, vaid üha enam nähakse ka tekstuurides midagi, mis annab ruumile põnevust juurde. Proovi üheaegselt kasutada erinevaid tekstuure samas või väga sarnases toonis. Kui oled endiselt suur neutraalsete toonide fänn, aitavad just erinevad mustrid ja tekstuurid sul ruumi põnevust tuua.

Elutoas on padjad, vaibad, kardinad ja tekid kõige ilmselgemad vahendid, mille abil seda trendi enda koju tuua. Lisaks sellele saab tekstuuri lisada ka erinevate toataimede ja piltide abil.

Vaata rohkem pilte galeriist: