Milline on sinu arvates taimede roll sisekujunduses?

Meie kodudes elavatel lilledel on hing. Minu arvates aitavad taimed ja lilled majast-korterist tõelise kodu teha. Lisaks on teaduslikult tõestatud, et taimed aitavad siseruumides õhku puhastada. Mõned taimed on selles eriti osavad.

Kas usud, et lilled võivad tundeid edasi anda?

Muidugi! Seda aga mitte otseselt. Neid tundeid saab kirjeldada kui psühholoogilist efekti, mille tajumine ütleb rohkem just meie, inimeste kohta. Kui jumaldame mõnda lille, siis teeb meid selle läheduses olemine õnnelikuks, tuju muutub heaks ja naeratus tuleb näole.

Foto: Vaasid H&M Home'i kollektsioonist


Kuidas sa tavaliselt lillede jaoks vaase valid? Anna meile mõned vihjed, mida arvesse võtta?


Esimesed asjad, millele tähelepanu pööran on lillede pikkus ja seejärel lillekimbu suurus. Jälgin ka seda, et vaas sobiks interjööri ja kimbuga. Klaasist vaasid on neutraalsed ja sobituvad hõlpsasti ümbritsevaga. Karakteriga vaasid aitavad aga tuua kogu komplektile täiesti uue mõõtme, siis loeb lillede ja vaasi kooslus. Healt floristilt saab selle teema osas alati nõu küsida.

Foto: H&M Home

Kas sa võtad lilleseadete tegemisel või vaaside ja pottide valimisel arvesse trende?

Kui aus olla, siis mitte. Ma ei jälgi trende, aga eks me kõik saame alateadlikult nendest ja ka kõigest muust ümbritsevast inspiratsiooni. Trendid tulevad ja lähevad, ma usaldan pigem enda maitset. Viimast rõhutan ka klientidega rääkides. Soovitan järgida sisetunnet ja teha valikuid südamest lähtudes. Maitse üle ei vaielda, aga professionaalid saavad kindlasti vajadusel nõu anda.

Foto: H&M Home


Kuidas sul tunne on, mis mõjutab su kliente kõige rohkem? Kas nad saavad näiteks inspiratsiooni sotsiaalmeediast?


Loomulikult! Sotsiaalmeedia on hetkel igas valdkonnas suur mõjutaja. Lõppude lõpuks on kogu info ju vaid paari kliki kaugusel su nutitelefonis. Seal on terve maailm pilte ja infot sõna otseses mõttes kõige kohta.

Foto: H&M Home

Mida pead hetkel kõige põnevamateks arenguteks lillede maailmas? Kas see puudutab uut lähenemist seadetele? Põnevate uute sortide kasutamist? Või hoopiski roheliste taimede pealetungi?

Minu arvates on juba mitu kümnendit võtmesõnaks olnud loomulikkus. Eks pikad punased roosid ole ilusad, aga ka lopsakad aiaroosid on silmale hea vaadata. Mina soovitan segada väga erinevat sorti lilli, teha seda õigetes värvikombinatsioonides, ühendades erinevaid vorme ja tekstuure üheks imeliseks Kimbuks. Võtmesõnad on aedadest inspireeritud stiil, lõbusus, niidulilled, lopsakus jne.

Foto: H&M Home

Võttes arvesse praegust keerulist olukorda, kas usud, et ilu võib maailma päästa või vähemalt päeva helgemaks muuta?

Maailma see päris kindlasti ei päästa. Aga olen veendunud, et päevadesse võib ilu küll helgust tuua. Praegusel hetkel arvan ma, et lilled ja taimed ei too su koju mitte ainult ilu, vaid ka lohutust ja vaheldust.

Foto: H&M Home

Mis sa ütled inimestele, kes arvavad, et lillede ilust rääkimine on praeguses olukorras veidi kerglane?

Praeguses olukorras peaksime olema ettevaatlikud, kuulama eksperte ja kasutama talupojamõistust. Ja üksteist austama! Me oleme kõik veidi erinevad. Peame austama üksteise arvamusi. Mina ise olen pigem optimist. Miks me ei võiks ilu nautida? Kas see teeb kellelegi haiget või hoopiski vastupidi? Kui tunneme end õnnelikuna, siis saame anda rohkem ka oma perele ja sõpradele!

Allikas: H&M Home