Üha enam liigutakse selles suunas, et eramud oleks praktilised ja soodsad. Stevens ise elab enda projekteeritud ja ehitatud majas, mille kogumaksumus on 25 000 €.

Lihtsa arhitektuuriga puitkarkassiga maja on ehitatud kohalikest materjalidest ja valminud Dominici enda ning arhitekti tuttavate-sõprade ja kogukonna kaasabil. Suvel kütab maja vajadusel elektriradiaator ja talveperioodil on kütteallikaks puuküttega ahi. Siseviimistluses on kasutatud lihtsaid viimistlusmaterjale.

Just sellise maja ehitamiseks oli Dominicil praktiline põhjus — ehitust alustades polnud tal kuskil elada ja raha ka üleliia palju polnud. Samas oli tal arhitektina kogemusi moodulehitamisest ja soov oli ka hoida au sees kohalikke traditsioonilisi ehitusviise.

Tähtis oli arhitekti jaoks ka asjaolu, et enamiku tavainimeste jaoks tähendab elukoha ostmine suurimat väljaminekut elus — selle tarvis võetakse pangast laenu, mida makstakse tagasi väga pikka aega arvestatavate intressidega. Kogu protsessist ei saa kasu mitte niivõrd inimene, kes majas elab, vaid eeskätt arendaja ja pank.

I korruse plaan

Dominic on pareguseks majas elanud paar aastat ja tema sõnul on selles erinevatel aastaaegdel mõnus ja lihtne elada.

II korruse plaan

Fotod: Ros Kavanagh