Tee endale peamised asjad selgeks

Alustuseks võiksid panna paika, kui suurt kodukontorit vajad. Tüüpiline laud on 76,2 cm kõrgune ehk umbes sama kõrge nagu söögilaud. Kui istudes jääb laua ja põlvede vahele umbes 15 cm ruumi, võiksid seda kasutada sahtlite jaoks. Laua sügavus võiks olla minimaalselt 35 cm, on sülearvuti ja mõne kaustiku jaoks piisav suurus. Levinum sügavus on kirjutuslaudade või neid asendavate tööpindade puhul 60 cm.

Kui kavatsed laua kohale seina külge paigaldada riiulid, võiks laua ja riiulite vahele jääda 50 cm: siis saad seina külge panna ka märkmeid või korktahvli. Riiulite vahele võiks jääda 35 cm, sest nii mahuvad sinna ka suuremad kaustad ja mapid ära. Riiuli sügavus võiks olla 30 cm.

Kohas, kuhu plaanid kodukontori rajada võiks olla ka rohkelt pistikupesi, sest sageli on vaja laadida nii arvutit, telefoni kui ka muid elektrooniseadmeid korraga.

Saepukkidel seisev laud on väga praktiline valik, sest saad laua kõrgust alati reguleerida. Mõistlik on valida saepukid ja lauaplaat, mis on kerged, sest nii on lauda soovi korral väga lihtne erinevate kõrguste tarbeks ümber kohandada.

Foto: Shutterstock

Kontorilaud sobib nii kööki, elutuppa kui ka magamistuppa

Kontorilauda saab paigutada pisikestesse niššidesse ja nurgakestesse — kus iganes juhtub parasjagu pisut ruumi üle olema. Võiksid nišši mahutada pisikese laua või piisavalt sügava riiuli, mille saad kinnitada seinale ja kasutada seda lauana. Pea meeles, et enne, kui lähed lauda ostma, mõõda nišš ära, veendumaks, et laud oleks õige suurusega.Kui kontorilaua taga on toimetamist rohkem ja ka öötundidel, siis tasub kindlasti silmas pidada ka privaatsuse aspekti.

Peida nutikalt

Kui ruumi napib või vajad ajutist kodukontorit, võid selle teha ka kappi. Pane kappi riiul, mis oleks ideaalis umbes 60 cm sügav, sest siis jääb tööpinnale piisavalt ruumi, et saaksid sinna asetada sülearvuti ja valgusti. Kui kontorit pole parasjagu vaja kasutada, saad kapiuksed sulgeda.

Kinnita laud seinale

Kui soovid ruumi kokku hoida, kinnita seinale avatav kirjutuslaud, mille saad vajadusel sulgeda. Seinale kinnitatava kirjutuslaua peale saad asetada mõne väiksema taime või paar küünalt.

Kasuta väikest riiulit

Kui vajad kirjutuslauda ainult selleks, et sinna asetada sülearvuti ja laualambike, siis võid kasutada ka pisikest riiulit, mis on alt avatud, et sinna mahuks ka tool.

Allikas: houzz.com