Akende küürimine

Tülikate triipude eemaldamine akendelt lubab keskmisel inimesel (arvestus on tehtud 68 kg kaaluva inimese kohta) põletada tunnis 306 kalorit. Lisaboonuseks saad akende pesemisest toonuses käed ja tugevad õlavöötmelihased!

Pesu pesemine

Kui käsipesu on võrreldav suisa jõusaaliga, siis trennipotentsiaal on olemas ka pesumasina omanikel. Riiete masinasse ladumine ning hiljem kuivama riputamine põletab poole tunniga 74 kalorit.

Nõudepesu

Nõudepesumasin võib küll näiliselt meie elu lihtsamaks teha, kuid käsitsi nõusid pestes on võimalik nädala peale kulutada muljetavaldav kalorihulk. Selleks tuleb igast päevast 15 minutit kulutada nõude pesemiseks, kuivatamiseks ja oma kohale asetamiseks — 15 minutiga kulutab 68 kg kaaluv inimene 39 kalorit.

Töö tolmuimejaga

Üks korralik suurpuhastus tolmuimejaga kulutab tunnis keskeltläbi 222 kalorit, mis on võrreldav pooletunnise poksitrenniga. Olenevalt maja suurusest aitab tolmuimemine saada täis ka päevast sammuvajadust, mis on keskmiselt 10000 sammu päevas. Motiveeriv, kas pole?

Pesu triikimine

Tund aega pesutriikimist põletab tunnis 150 kalorit — suurepärane põhjus, miks käia lisaks särkidele triikrauaga üle ka voodipesu, käterätikud ja teised vähem kortsuvad tekstiilid.

Põrandate pesemine

Üks tülikamaid majapidamistöid kulutab tunnis jooksul 170 kalorit — miks mitte põrandad kord nädalas läikima lüüa?