Vann ei mahu? Pesumasinale pole kohta? WC-pott võtab liialt ruumi? Kirjutasime kõik levinud probleemid üles ning lahendasime need ükshaaval ära. Toome siinkohal välja 5 kõige levinumat probleemi väikeste vannitubade sisustamisel ja pakume kohe välja ka lahendused igale probleemile.

1. Pesumasinapealne valamu

Pesumasin ei taha hästi vannituppa mahtuda? Eriti tuttav probleem on see tüüpkorteri omanikele. Kui masina kõrvale juhtub ära mahtuma pisike sahtlirida või riiul, on kõik imelihtne ning tööpinna keskele mahutab ära ka valamu ja äravoolu.

Kui aga tööpinna jaoks ruumi ei jagugi, on selleks puhuks olemas spetsiaalne pesumasina peale paigaldatav valamu.

Foto: sansan.ee

2. Nutika kujuga vann

Probleem nr 2 — vann ei mahu vannituppa. Üsna sagedasti ei saa vannisõbrad siiski väikesesse vannituppa paigaldada vanni, sest isegi kui pikkusest vann sobiks, jääb mõni nurk segama valamut või ukse avanemist. Seetõttu minnakse lihtsama vastupanu teed ja paigaldatakse dušinurk. Tegelikult aga ei pea üldsegi valima ning ka väikesesse vannituppa saab paigaldada nii vanni kui ka dušinurga “kaks ühes” komplekti. Alustuseks tuleb valida nutika kujuga vann, mille üks ots on mugavalt lai vanni nautimiseks ja teine ots (kus asuvad jalad) kitsam ja ruumisäästlikum. Erikujulistes vannides ei ole tegelikult oluliselt “kitsam tunne” või viletsam kasutusmugavus. Ruumi on säästetud jalgade osa arvelt ning seetõttu tarbivad need vannid ka vähem vett.

Foto: Roltechnik Mini


Heaks lahenduseks on ka nn poolvannid, mis täidavad ühtlasi dušinurga funktsiooni.

Vann ei pea olema üldsegi pikliku kujuga. Kui vannitoa laius pikka vanni ei võimalda, aga muud parameetrid klapivad, võib mõelda ümara vanni peale.

3. Vannisena kasutamine dušinurga asemel

Probleem nr 3 — tuleb valida vanni või dušinurga vahel. Kas ikka tuleb? Levinud on arusaam, et vannis pesemine on ebamugav (kitsas, sobilikku segistit ei ole jne.). Tegelikult on võimalik vann kujundada dušinurgaga samaväärseks pesemiskohaks, kasutades selleks mitmes osas kokku volditavat vanniseina ning õiget dušikomplekti.

Vannisein on võimalik pärast duši kasutamist kokku voltida ning vannituba on jälle avaram. Vannisein on ka väga praktiline lisa lastega peredele, sest tänu sellele ei pritsi ka hoogsamal vannitamisel vett põrandale. Uuemad vanniseinad on juba erilise pinnaviimistlusega, mistõttu ei kogune nendele veepritsemete jäägid.

4. Õhuke boiler

Elektriboiler on keskkütteta majades hädavajalik sooja vee tootmiseks, kuid mõõtmetelt alati suur ja ruumi raiskav komponent, mida on ülimalt raske kuhugi peita.

Foto: Ariston


5. Ruumisäästlik WC-pott

WC-pott on kohustuslik element, mis paratamatult võtab ruumi. Uute majade puhul on võimalus säästa ruumi seinasisese WC-potiga, mille veepaagi võib ehituse käigus juba seina sisse monteerida ning see säästab oluliselt ruumi. Vanade ja renoveeritavate vannitubade puhul aga ei pruugi see olla võimalik, sest seinad on betoonist või kivist ning sinna midagi mahutada ei saa. Sellistel juhtudel on nutikas valida võimalikult õhuke WC-pott, mille veepaak on disainitud ruumi säästmise eesmärgil kitsamaks. Kuigi võit võib olla tavapotiga võrreldes kõigest mõned sentimeetrid, on see pisikese vannitoa puhul oluline ruumisääst.

Väike vannituba ei tundugi enam nii lootusetu? Kasutades ülaltoodud nippe, võib kasvõi 4 m2 suuruses vannitoas olla nii vann, dušš, pesumasin, valamu kui ka WC-pott.

Allikad: Sansan.ee blogi, Pinterest