DOMOTEXi mess toimub Saksamaal Hannoveris, kus asub rohkem kui 20 näitusehallist koosnev messilinnak. DOMOTEX võtab enda alla 11 suurt saali. Igal aastal kogunevad Hannoveri messile suurimad tootjad, hulgi- ja jaemüüjad, sisekujundajad, arhitektid, ajakirjanikud ning sisekujundushuvilised. Mess annab erakordse võimaluse saada kõige täpsemat teavet praeguse turuolukorra, tehnoloogiasaavutuste ja põrandakatete viimaste moesuundade kohta.

DOMOTEX 2020 peateema oli nii füüsiline kui ka vaimne tervis ja heaolu. On ju tõsi, et kodu ei peaks pakkuma üksnes esteetilist naudingut, vaid peaksime end seal ka hästi tundma. Põrandakattest saab alguse iga ruum, milles elame, töötame ja oma isikliku õhkkonna loome. Siinkohal mängivad olulist rolli ka materjalid, millest põrand on valmistatud, samuti akustika, soojusisolatsioon ja meeldiv puuteaisting. Need on elemendid, millega luuakse tervislik elukeskkond. Seetõttu üritavad sisekujundajad aina rohkem pakkuda põrandakatteid, mis vastaksid neile nõuetele.

Praegune sisekujundus rõhutab looduslikke ja keskkonnahoidlikke materjale, näiteks võib põrandakate olla tehtud korgist või taastöödeldud paberist. Üks põhilisi selle aasta sisekujundussuundi ongi keskkonnahoid, mis peegeldab ühiskonna praegust meelsust. Samuti kasvab nõudlus sisekujunduse terviklahenduste järele, kus põranda-, seina- ja laematerjalid on hoolikalt kooskõlla viidud.

Näitusel olid esindatud ka kaks Eesti firmat. Lihula ettevõte Narma toodab kahepoolseid Skandinaavia stiilis vaipu, mis on valminud ilma keemiliselt ja termiliselt töötlemata. Esta Parket toodab väga vastupidavat lakitud parketti, mis vastab kõige rangematele keskkonnanõuetele.

DOMOTEX on tähtsaim põrandakatete mess, kus eksponeeritakse käsitsi ja masinal kootud vaipu, vaipkatteid, põrandariideid ning matte eri ruumide jaoks, parkette, laminaatparkette ja muid põrandakattematerjale, samuti vahendeid ning seadmeid põranda katmiseks ja selle hilisemaks hoolduseks.

Vaata rohkem pilte trendidest ja messimelust klikkides galeriil: