Ka meie esivanemad pidasid saunas käimise puhul oluliseks olla seal vaikselt ning viisakas ei olnud laulda, valjusti rääkida või koguni kedagi halva sõnaga meenutada. See oli aeg iseendale ja enda kehale. Ka tänasel päeval on hea juhinduda neist tavadest – nautida saunas rahu ja vaikust ning mõelda järgi olnule ja tehtule. Aja maha võtmine vähendab argielu stressi või võimalust läbipõlemiseks. Saun tähendab kvaliteetaega ja hetki iseendaga.

Samas kurdetakse sageli sauna puhul ootamatu kõrvetava leilisahmaka ning ebaühtlaselt jaotuva õhutemperatuuri üle ning saunaseansid jäävad seetõttu lühikeseks. Kellele meist meeldiks istuda laval, kui pea on põrgukuumast valutamas ja varbad samal ajal külmetavad?

Leiliruumi ebaühtlase temperatuuri kihistumisega saadab keha ajule vastandlikke signaale ega saa aru, mis toimub - tõuseb pulss, süda saab aju jahutades liiga suure koormuse ning tekivad peavalu ja väsimus. Õhk kipub kuiv olema, selle leevadamiseks on vaja vett seinale visata ja temperatuuri ühtlustamiseks on vaja vehkida rätikuga – palju tegevusi, mis ei soodusta lõõgastumist.

Saunumi mudel Premium leiliruumis.

Probleem seisneb õhuringluse puudumises ja ideaalis peaks olema leiliruumi temperatuur ühtlasem, mis soodustab aktiivset ja tervislikku higistamist ning on kasulik liigestele ning vereringele ja ei tekita leilivõtmisel väsimust, stressi ega peavalu. Samuti jääb aega nautida hetke iseendale ja lõõgastuda.
Soojusenergeetikainsener Andrus Vare ja Tallinna Tehnikaülikool viisid koos läbi uuringu, millest selgus, et sauna soojuse erinevus pea ja jalgade juures võib olla kuni 90 kraadi. Probleemi lahendamiseks töötati välja ainulaadne tehnoloogia, mis ühtlustab tõepoolest kuuma ja külma õhuvoolu leiliruumis. Töötati välja Saunumi sisekliimaseade, mis segab leiliruumis ülemisi ja alumisi õhukihte ning tagab nii intensiivsema higistamise, parema lõõgastumise ning hoiab ära tavapärase „saunarammestuse” tekkimise.

Leiliruumi Saunumi sisekliima lisaseade sobib nii puuküttega kui ka elektrikerisega sauna. Võimalus on ka soetada komplekslahendus – elektrikeris koos õhusegamisseadmega. Lisaks võimaldab Saunumi seade muuta tavalise sauna ka kuumaks koduseks aurusaunaks. Kõik seadmed täidavad eesmärki muuta leili mahedaks, pikaks ja tagada hea õhuringlus, et keha saaks puhata, taastuda ja lõõgastuda!

Jaga
Kommentaarid