Enam kui 300 000 ruutmeerile sisse seatud mess on omalaadsete seas maailma üks suurimaid. Igal aastal oslaeb hiiglaslikul messialal ligi 5000 tootjat maailma eri paigust ning messi külastab üle 140 000 inimese. Nagu ka varasematel aastatel, oli tänavu fookus kõigel, mis seotud sisustusega — näha sai uusi ja säravaid sisustustrende, nutikaid disainilahendusi ja innovatiivset tehnoloogiat. Omaette messiala on pühendatud ka köögisisustusele ja lauanõudele. Lisaks toimusid sisustusteemalised näitused, mis tutvustasid uusi tootmislahendusi ja kõige värskemat tootedisaini.

Sisekujundus on alati peegeldanud oma aja vaimu ja tehnoloogilisi edusamme. Ajal, mil keskkonnaküsimused muutuvad üha teravamaks ja aktuaalsemaks, seisab ka sisustusmaailm ja tööstus silmitsi uute väljakutsetega — luua nii säästvaid, esteetilisi kui ka keskkonnasõbralikke tooteid. Üha enam valmib kaasaegne sisustus looduslikest ja taaskasutatud materjalidest.

Trendisuundadest võiks esile tuua neutraalseid ja õrnu toone — valgele ja hallile sekundeerivad murtud pooltoonid. Samuti on hinnas tsemendi- ja tellisetoonid. Materjalide puhul armastakse eksperimenteerida erinevate pindadega — sileda, pehme või tekstuuriga. Endiselt kohtab palju ka musta värvi sisustusaksessuaare, sest kontrastne interjöör ja tumedad aktsendid on jätkuvalt moes.

Materjalide puhul kohtas palju terrazzot, poleeritud või mustaks värvitud läikiva efektiga puitu, klaasi, terast, pronksi. Matte pindu kõrvutatakse ka looduslike materjalidega nagu nahk, nöör, tekstiil. Luksuslikematest materjalidest olid endiselt esindatud samet, kullavärvi metall, kristall, värviline klaas. Au sees on endiselt ka geomeetria ning voolav ümar vorm.

Veel üheks märksõnaks on looduslikud, minimaalselt töödeldud materjalid oma ehedas ja naturaalses ilus. Ehk teisisõnu on moes käsitöö, mille puhul viimistlusele pole üleliia tähelepanu pööratud. Palju kohtas ka katsetamist orgaaniliste materjalidega — näiteks võis käega katsuda puukoorest, paberist, merevetikatest ja teistest looduslikest leidmaterjalidest tehtud kangaid ja esemeid.

Suurimaks sisustustrendiks on kahtlemata keskkonnasõbralikud kodud, kus oleks mõeldud taaskasutatatele materjalidele. Ja arvata on, et ka tulevikutrendid liiguvad üha enam rohelise maailmavaate suunas.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil: