Portugali koosseisu kuuluvad pisikesed Assoori saared keset Atlandi ookeani asuvad küll muust maailmast tuhandeid kilomeetreid eemal, kuid tuleb tunnistada, et heast maitsest ja kaasaegsest arhitektuurist see koht igal juhul puutumata pole jäänud. Laheda disainiga eramuid on seal ruutkilomeetri kohta vaat, et rohkemgi kui mujal! Näiteks see 100 ruutmeeril paiknev maja esindab kõige julgemat ja kaasaegsemat eramuarhitektuuri, kuid flirdib samal ajal ka minevikku vaatava koloniaalstiiliga.

Eramut ümbritseb lopsakas loodus ning patt oleks sellist vaadet lihtsalt kinni müürida. Nii on eramu arhitektid otsustanud kasutada võimalikult palju klaasi ning sulatada õueruum ja interjöör üheks voolavaks tervikuks. Ruumid mõjuvad seetõttu veelgi suurema ja avaramana.

Maja sisest ruumijaotust võib tinglikult võtta kui üht suurt ruumi ning maja ühest otsast võib vaadata teise. Elu- ja söögituba näiteks eraldab vannitoast ja magamistoast suur kapp, mille sisse on peidetud köögimööbel.

Kui kapiuksed avada, on ruumist saanud täisväärtuslik köök. Kui uksed sulgeda, siis võib nautida jälle puhast vaadet ja minimalistlikku esteetikat.

Tänu rohketele klaaspindadele ja avatud ruumi põhimõtetele ei ole eramus muidugi just üleliia palju privaatsust. Samas enda ümber lõputut avarust tunda, on omaette väärtus.

Magamistoast leiab laheda “hõljuva” voodi ning põneva betoonseina, mis oma viimistlemata ilus mõjub just värskelt ja omanäoliselt. Siinidel jooksevad maast laeni kardinad, mille abil võib end soovi korral jälle muust maailmast eraldada.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil: