1. Musta pesu koguneb topelt

Nüüd kui elate kahekesi, võib pesupäeval üsna tihedaks minna — eriti kui teil on sarnane nädalarutiin (laupäevane pesupäev tundub ideaalse valikuna seni kuni te ei pea kaklema selle üle, kelle riided esimesena pesusse lähevad). Kui te ei saa pesupesemisaegu erinevate päevade peale laiali jagada, investeerige suure mahutavusega pesumasin-kuivatisse, mis töö kiiremini ära teeb. Või muretsege koju uuenduslik kahe trumliga pesumasin, mis laseb kaks laadungit pesu korraga pesta (erinevates masina osades, nii et kummagi pesulaadungi puhul saab kasutada täiesti erinevat programmi). Suuremat trumlit ja minitrumlit saab kasutada sõltumatult või ka samaaegselt. Kahe trumliga pesumasin on suurepäraseks abimeheks ka siis, kui teil on tihtipeale vajadus pesta riideid, mis eeldavad erinevaid režiime.

2. Majapidamistööd on mõistlik omavahel ära jagada

On üsna tõenäoline, et teil mõlemal on oma lemmikud majapidamistööd — ja ka tegemised, mida te silmaotsastki ei salli. Kui aga üks kahest inimesest ei anna oma panust, olgu siis prügi välja viimise või vannitoa koristamise näol, on kibedad tunded kerged tekkima. Selleks, et majapidamistööd sujuksid muretult, jagage ülesanded oma vahel ära. Võimalik, et su partner ei tõsta iialgi nõudepesumasinat tühjaks, kui sa seda temalt just spetsiaalselt ei palu, kuid ta on hea meelega nõus õhtusöögi järgselt köögi koristama. Kui sul pole midagi nõudepesumasina eest hoolitsemise vastu, siis võta seda kui ühte oma „ülesannetest“ — ning lõõgastu seni kui su partner pärast köögi puhtaks küürib.

3. Väärtuslikku riidekapiruumi tuleb nüüdsest peale jagada

Riidekapiruumi jagamine tähendab tõsiseid kompromisse (eriti kui sa ei suuda ettegi kujutada, et peaksid loobuma riiulitest, millel sa oled harjunud oma kingi hoidma). Mõelge läbi, kui palju ja millist hoiustamisruumi — sahtleid, riputusruumi ja riiuleid — kumbki teist vajab ning jagage ruum omavahel vastavalt sellele ära. Samuti on võimalik hoiuruumi eraldiseisva riidekapi või stange abil juurde tekitada.

4. Sa märkad, et teie arusaam sõnast „puhas“ on väga erinev

Oleme ausad: koduses majapidamises on alati üks pereliige suurem puhtusefanaatik kui teine. Kui teie arusaamad puhtusest on väga erinevad, siis on selge, et kodu ideaalselt puhta ja korrastatuna hoidmine saab olema keeruline. Siin tasub keskpõrandal kokku saada — kui üks püüab oma kõige räpakamatest harjumustest üle saada (näiteks nagu mustade sokkide kõikjale vedelema jätmine), siis teine õpib väiksematele asjadele käega lööma. Korda meie järel: vali oma võitlusi!

5. Sa avastad, kui olulised on tegelikult väikesed eelistused

Erinevad väikesed eelistused, näiteks magamistoa temperatuur või valgustus, võivad nõuda päris palju kohandamist (sõna otseses mõttes). Siinkohal tulevad appi tänapäeva tehnilised võimalused, näiteks timmitavad nutikad valgussüsteemid, mis aitavad mõlemale sobivad valguslahendusi leida ja programmeerida. Samuti on nutivalgustuse abil võimalik ajastada erinevaks ajaks erinev valgus, nii et te ei pea vaidlema selle üle, kes end õhtul voodist välja peab ajama, et tuli kustutada. Mis aga puutub magamistoa temperatuuri, siis sellega on juba pisut keerulisem.

6. Duši all käimine võib nõuda mõningat ajastamist

Kui te mõlemad alustate oma päeva samal ajal, võib ühe inimese pikk duši all viibimine tekitada tunde, et olete pigem vannitoa kasutamise üle tülitsevad õde-venda kui armastav paar. Vältige duši all käimise üle tekkivaid tülisid ning leppige juba eelnevalt kokku vastav ajagraafik.

7. Oluline on võtta endale „oma aega“

Isegi kõige lähedasemad paarikesed vajavad vahel lahus veedetud hetki. Ja on üsna tõenäoline, et ka oma uues kodus kujuneb teil kummalgi välja oma lemmik „minu aeg“ ja „minu tegevus“ — näiteks, üks naudib mõnusat vanniskäiku, teine aega loeb samal ajal oma lemmiknurgakeses raamatut.
Pane sellist „oma ruumi“ tähele ja austa seda ning loo neist kohtadest kodus hubased pelgupaigad, lisades sinna mõnusaid ja mugavaid isiklikule maitsele vastavaid detaile.

Allikas: housebeautiful.com