Tallinn

Jõulukuusest saab vabaneda mitut moodi. Vana jõulukuuske käsitletakse jäätmena ja seda saab ära anda ka tavalises korras nagu teisi jäätmeid (suurjäätmed). Kui endal transpordivõimalused puuduvad, siis kõige lihtsam viis jõulukuusest vabanemiseks on tellida kuuse äravedu oma jäätmevedajalt ning viia kuusk kokkulepitud ajaks konteineri kõrvale. Tallinnas saab tellimust esitada e-posti aadressil info@prugi.ee. Tähele tasuks panna, et kindlasti ei tohi jõulukuusk olla pakitud kilesse, küljes ei tohi olla ehteid, plastikut, riiet või muud materjali. Kunstkuused ja ehted võib üle anda korduskasutuskeskustele või panna segaolmejäätmete mahutisse. Jõulutuled kuuluvad elektrijäätmete hulka ning need tuleb viia jäätmejaama.

Kui on võimalus ja soov jõulupuud ise transportida, siis saab need täiesti tasuta (kuni 0,6 m3) üle anda kõigis Tallinna jäätmejaamades. Soovitav on jõulukuusk enne äraviimist tükeldada ning kokku pakkida.

Lisaks saab jõulukuuski viia linnaosade vastavalt tähistatud kogumiskohtadesse, vaata asukohti kaardilt. Täpsemat infot linnaosade kogumispunktide ja toimuvate ürituste kohta saab vastava linnaosa valitsusest.

Tartu

Tartu elanikud saavad alates 6. jaanuarist viia oma vana kuuse Anne kanali ja Emajõe vahelisele maa-alale, kus need kokku kogutakse. Vanu kuuski saab sinna viia kuni 17. jaanuarini 2020. Kuuskedest meisterdatakse tuleskulptuurid ning need süüdatakse vaatemängulisel tuleetendusel laupäeval, 18. jaanuaril kell 18. Vanu jõulukuuski saab ära anda ka Tartu jäätmejaamadesse Selli 19 ja Jaama 72c, kus neid võetakse jaanuarikuu jooksul vastu tasuta.

Pärnu

Ka Pärnus saab oma jõulupuu loovutada tuleskulptuuride ehitamise tarbeks. Jõulukuuskedest valmivad tuleskulptuurid lisaks ka Tõstamaal ja Paikusel. Kuuskede põletamine toimub Pärnus Decora taga asuval laadaplatsil 12. jaanuaril kell 17. Kuuski saab jätta oma kodu lähedal asuvatesse kogumispunktidesse kuni 10. jaanuarini kell 10. Kogumiskohtade aadresse näed lähemalt Pärnu Linnavalitsuse kodulehel. Kes aga soovib, võib oma kuuse kohe ise laadaplatsile toimetada, jõulupuid oodatakse sinna 11. jaanuarini kuni kella 12ni.