1. Kohvikruus on läbi aegade üks kõige populaarsemaid vastuseid, kui uurida inimestelt kinkide kohta, mida pigem ei soovita. Enamjaolt armastavad inimesed oma hommikukohvi või teed juua ühest kindlast tassist ning kingituid ja kasutuna seisvaid kruuse on paljudel kappidesse tekkinud juba omajagu.

2. Nipsasjakesed-kujukesed ja seinapildid on samuti libe tee oma kallima või sõbra rõõmustamiseks. Sädelevad inglikesed, päkapikud või portselankiisud leiavad suure tõenäosusega koha uue omaniku kapisügavustes. Piltide osas on jälle paljudel erinev maitse. Mis meeldib sulle, ei pruugi meeldida sõbrale ja vastupidi!

3. Küünlad ja küünlajalad — kuigi esmapilgul võib tunduda, et tegu on igati praktilise kingitusega, mis pühade ajal kindlasti kasutust leiab, siis tegelikkuses on enamik inimesi oma pühadekaunistused juba ammu enne jõule põhjalikult läbi mõelnud. Küünlaid ostes ei saa kunagi ka kindel olla, kas see võõrustaja tänavuse jõuludekooriga üldse kokkugi sobib.

4. Jõulutähed ja teised toataimed — kõik elav, mis nõuab aega ja hoolitsust, ei pruugi mitte kõikide elustiiliga kokku sobida. Tihti reisivale inimesele võib osutuda toataim tõeliseks peavaluks.

5. Dekoratiivpadjad ja pleedid võivad pimedal ja külmal ajal tunduda küll ideaalse lahendusena, kuid tegelikkuses ei pruugi nad kokku sobida ei omaniku interjööri ega tema arusaamaga sellest, millised on ihaldusväärsed kodutekstiilid. Turvalisem kingitus oleks siis juba sisustuspoe kinkekaart.

6. Kodulõhnastajad ja ruumiparfüümid on samuti riskantsed kingid, mis ei pruugi kingisaaja maitsele sobida.

7. Aiapäkapikud on küll lõbusad tegelased, aga mitte kõik ei oska head huumorit hinnata.

8. Kodumasinad — kui kinkijale ei ole esitatud just konkreetset tellimust, tasuks jätta valik kingisaaja hooleks - kinkekaart on siingi heaks lahenduseks. Kodumasinatel on väga palju erinevaid funktsioone ja see, mis sobib sulle, ei sobi ehk sinu sõbrale.

9. Köögitarbed — hiiglaslikud sushimeisterdamise komplektid, vaagnad või serviisid võtavad palju ruumi ega mahu väiksema köögiga kingisaajate panipaikadesse äragi. Väldi kinke, mis võivad osutuda kasutuks ruumiröövijaks.

10. Akvaariumikalad — ühtegi elavat hinge ei tasuks mitte kunagi kingiks teha, isegi kui tundub, et kingisaaja on üksildane ja vajab kangesti seltsi.