1. Nõudepesumasin

Kui oled mõnikord kohe peale pesutsükli lõppu nõudepesumasina ukse avanud, oskad ilmselt aimata, kui kõrgetel temperatuuridel nõudepesumasin töötab. Nõudepesumasinatesse on sisse ehitatud kütteelemendid, mille abil nõud pestud ja kuivaks saavad. Need kütteelemendid on mõeldud küll taluma niiskust ja kõrgeid temperatuure ning on seadistatud ka maha jahtuma, aga vanade ja vigaste nõudepesumasinatega tuleb aeg-ajalt ette ka õnnetusi. Et võimalikke riske maandada, ära jäta kunagi nõudepesumasinat tööle, kui lähed magama või plaanid kodust lahkuda.

Foto: Shutterstock

2. Pesukuivati

Kuivatite puhul on ÜLIOLULINE puhastada filtreid, mis tahes tahtmata korjavad enda sisse pisikesi tekstiiliosakesi. Ummistunud filtriga kuivati võib üle kuumeneda ja õnnetuse põhjustada. Seega — puhasta filtrit peale igat kasutuskorda ja sea see endale kohustuslikuks harjumuseks! Nii nagu ka nõudepesumasinaga, ei tasu pesukuivatit tööle jätta, kui lähed magama või plaanid välja minna.

Foto: Pixabay

3. Mikrolaineahi

Mikrolaineahi teeb iga perenaise elu imelihtsaks — sellega saab kiirelt toitu soojendada ja külmunud toiduaineid sulatada. Samas ei ole tegu päris ohutu koduabilisega. Statistiliselt on mikrolaineahjud ühed sagedasemad tulekahjude põhjustajad. Mikrolaineahjude omanikud on tunnistanud juhtumeid, kus mikrolaineahjud end ise tööle seadistavad. Seega tasub kodust lahkudes mikrolaineahju juhe igaks kümneks juhuks seinast välja tõmmata.

Foto: Shutterstock



4. Külmik

Külmikute puhul võib tulekahju põhjustada ülekuumenenud kompressor. Seega tasub ka vanade ja vigaste külmikutega olla ettevaatlik. Kui külmkapp on tagant poolt pidevalt tuline, ei tasuks seda ignoreerida. Külmkapi tagumine osa peaks olema leige. Kui tunned aga kuumust, on see halb märk ja tähendab, et külmiku taga olevate spiraalide isolatsiooniga on midagi korrast ära. Kui külmikul on veel teisigi vigu ja see on vana, on mõistlik mõelda uue ostmisele. Vanad külmikud on ohtlikud ja nendega tuleb kahjuks õnnetusi ette. Loe ka SIIT lähemalt, kuidas tunda ära, et külmiku eluiga hakkab lõppema.

Foto: Unsplash

5. Röster

Röstrit tasub pidevalt kuivanud leiva- ja saiajäänukitest puhastada ning jälgida, et seade oleks laitmatus töökorras. Tulekahjud on saanud alguse näiteks rösteritest, mis end ise peale röstimisprotsessi välja ei lülita.

Foto: Pexels

LOE LISAKS: