Esimese kaubandusliku eesmärgiga jõulukaardi lõi Inglismaa riigiametnik Sir Henry Cole aastal 1843. Tema eesmärk oli luua inimestele lihtne võimalus, kuidas lähedastele jõulutervitusi saata.

Jõulukaardi ajalugu

Kõige esimese taolise jõulukaardi peal kujutati peret toosti tõstmas. Järgnevate aastate kaartide peal oli rohkem lilli ja kevadisi detaile. Litograafia ettevõte Prang and Mayer hakkas müüma kaarte, kus kujutati lapsi ja multikategelasi. Sama ettevõtte tootis aastas umbes 5 miljonit kaarti.

Maailma esimene jõulukaart

Kuna jõulukaarte leiab paljude erinevate kujunduste, kujude ja suurustega, on tegemist paljude kollektsionääride lemmikasjaga. Mõnelt oksjonilt võib leida väga kõrge hinnaga jõulukaarte. Üks maailma esimesi jõulukaarte müüdi 22 250 naelaga.

Kuidas jõulukaardi päeva tähistada?

Kui sul aega on, siis meisterda ise mõni armas kaardike ja saada see oma lähedastele. Kui sul on lapsed, siis saad koos nendega lõbusalt meisterdades aega veeta. Kaardi saajad kindlasti hindavad seda vaeva.

E-posti ilmumisega vähenes ka füüsiliste kaartide osatähtsus. See on üks lihtsamaid viise, kuidas kiiresti perele ja sõpradele terves maailmas jõulutervitusi saata. Siiski ei trumpa miski päris kaarti üle. Praegu ongi kõige õigem aeg jõulukaardid posti panna, et need ikka õigeks ajaks kohale jõuaksid.