Ligi 94-ruutmeetrises neljatoalises korteris on kolm magamistuba, millest ühes on ka privaatne vannituba. Köök-elutuba on lahendatud ühise alana. Uus elamine sisustati nullist, eelmisest kodust võeti kaasa vaid mõni üksik mööbliese, nagu kirjutuslaud, Eesti disaineri Radise kiiktool ja mõni laevalgusti.

Kvaliteetne mööbel

Sisseehitatud mööbel on tehtud eritellimusel. Köögimööbli disainis ja valmistas Wesse, muu mööbli (vannitoamööbel, garderoobikapid) disainis sisearhitekt Aet Sander ja valmistas samuti Wesse. Lahtine mööbel on ostetud Softrendist, Nordinist ja Furgnerist, kuid tõsist vaeva nähti söögilaua leidmisega. Kindel soov oli saada söögilaud, mille taha mahuks vabalt istuma kaheksa inimest. Sisearhitekt nägi ette, et köögi ruumiplaneeringu tõttu peaks kasutama ümmargust söögilauda diameetriga 150 cm ja mille jalg asuks laua keskel. Kaubandusest mõistliku hinnaga lauda pererahvas ei leidnudki. Nii sai internetist ja disainipoodidest inspiratsiooni otsitud ning tuttav puusepp ja metallimeister valmistasid laua jooniste järgi. Laual on metalljalad – korteris oleva mööbli läbiv joon – ja tammespooniga lauaplaat.

Erisoovid ja -lahendused

Eritellimusel tehti ka siseuksed (Jeld-Wen). Kadri nägi ühes müüdavas uusarenduse korteris hallikaspruune siseuksi, mis olid niivõrd ilmekad, et nad tahtsid ka endale klassikalise valge ukse asemel teises toonis ust. Näiteks spoonitud uksed olid välistatud. Õige tooni leidmine oli omaette katsumus ja uksetootjalt telliti värvikoodide alusel näidised. Lõpuks leiti see õige ja garderoobikappide uksedki tehti samas toonis.

Kuna kõikides tubades on autonoomne ventilatsioon (eraldiseisva sisse- ja väljapuhkega), kuid lävepakke ei tahetud, siis on ustel uudsed laskuvad lävepakud. See tähendab, et lävepakk laskub ukse sulgumisel selle seest välja. See on küll veel lapsekingades tehnoloogia ehk see ei toimi kõikidel ustel veatult, kuid Kadri loodab, et leitakse mingi lahendus.

Eriti toreda leiuna nimetab Kadri esikusse ostetud Pärnus käsitööna valminud Pehmö pinki, mis läheb täiesti kogemata toon toonis kokku korteri välisuksega.

Inspiratsiooni leiab igalt poolt

Kadri on ammutanud kodu kujundamise ideid sisustusajakirjadest ja Pinterestiski on ta piltidel-lugudel silma peal hoidnud. Samuti on inspiratsiooniallikaks mööblisalongide kodulehed ja sotsiaalmeedia postitused, lemmikud on ELKE Mööbel, Furgner, Nordin, Softrend ja Nordic Design Home.

Näiteks oli Kadril aastaid sisekujunduse soovinimekirjas geomeetrilise mustriga tapeet, mida müüb ELKE ja uue kodu rajamisel sai see keskse koha suures magamistoas. Täiesti alateadlikult jätkati sarnase geomeetrilise mustriga vannitoa plaatidel.

Kadri arvab, et ühtse stiili leidmine läbivalt kogu elamises on sisekujunduses põhiline. Et iga tuba ei oleks omaette maailm, kuigi võib tekkida kiusatus kuhjata kodu täis väga erineva stiiliga, aga omaette ilusaid asju. Kokku on see kui kakofoonia. Oluline on mõelda läbi värvilahendused ning kui vähegi võimalik, siis valida kvaliteetse ja veidi kallima mööbli kasuks.

Keerukas kulgemine

Kui uurida, mis oli kodu loomisel keerukas, siis meenutab Kadri, et kõik oli keeruline, kuna see on ikkagi 100-aastane maja miljööväärtuslikus piirkonnas. Renoveerimisel oli tarvis töö käigus mitu korda muudatusi teha. Küll selgus, et mõõdud ei pea kohati paika, siis ei saanud tugiposti liigutada nii, nagu oleks soovinud. Walk-in-garderoobist tuli samuti päevapealt loobuda, kui ehitustööde ülevaatuse käigus ilmnes, et kahe toa vaheline sein tehti oluliselt jämedam kui projekt ette nägi ning võttis seega ruumi ära. Kuna kogu aeg oli projekteerimise ja ehitamisega kiire, siis otsustati kaasata protsessi ka sisearhitekt, kes aitas valikuid teha – see oli väga hea otsus.

Hoole ja hingega tehtud, õdus ja mugav elamine on valmis. Pererahvas peab tähtsaks mugavaid ja hubaseid nurgakesi, kus mängida, puhata ja koos perega midagi ühiselt ette võtta.