Pärja tegemiseks läheb vaja okaspuuoksi, oksakääre, pehmet traati, traaditange ja pajuoksi või tugevamat traati.

Pehme ja koheva pärja saab jugapuust, nulust, ebatsuugast, ebaküpressist, sabiina ja paljudest teistest kadakatest. Need peavad päris laua vastu ka soojas toas. Kiiresti hakkab toas pudisema kuuseokstest tehtud pärg. Kasutada võib kuivatatud lilli, eksootiliste puude ja põõsaste oksi jne.

Pärja tegemisel jälgi, kas teed taimede paigutuse ühtlaselt või soovid fookuse tõsta ülespoole, küljele vms.

Kuidas teha

Keera pajuokstest või tugevamast traadist rõngas, kinnita traadiga. Rõnga läbimõõt võib olla 20–30 cm. Sellest väiksemat pärga on veidi ebamugav teha, küll võib teha suurema läbimõõduga.

Kui soovid kitsast pärga, lõika oksad 10 cm pikkuseks, kui kaharat, siis 15 cm või veidi pikemaks.

Oksad kinnita rõngale puntide kaupa, pundis võiks olla kolm kuni viis oksakest. Pundi kinnitamiseks tehke traadiga ümber okste ja pärjaaluse paar tiiru.

Iga järgnev punt peab katma eelmise kinnitusosa ja ulatuma sellest ka mõni sentimeeter üle.

Puntide lisamisel ärge ei ole vaja traati vahepeal katkestada. Kui soov on riputada pärg uksele või seinale, siis jäta aasa tegemiseks alles pikem traadijupp.

Käbide kinnitamiseks suru traat ümberringi soomuste vahele ja tee keerd peale. Jäta kaks umbes 15 cm pikkust otsa, seo ümber pärja ja keeruta tagant kokku.

Pärja tegemisel on vaid fantaasia piiriks, kuid siiski tasub valida omavahel sobiv materjal. Kui kuivatatud marju, kaneelitorukesi, pärlikesi jm vidinaid on liiga palju, siis kaob võlu ja üldmulje on kirju.

Kõige mugavam on kinnitada marjad, lisaoksad jm liimipüstoliga, kuid saab ka traadiga.

Riputa pärg seinale-uksele, toeta seina vastu või pane lauale, ja naudi!