Vannituba

Vannitoa planeerimine katuseviilu alla võib kujuneda tõeliseks väljakutseks. Ühest küljest võib kaldseinast saada takistus paljudele ideedele, teisalt sünnivad piiratud tingimustes just kõige kavalamad ja nutikamad ideed. Katusealune ruum sobib ideaalselt näiteks erinevate panipaikade ja riiulite tarbeks. Ja miks mitte paigutada ruumi madalamasse osasse hoopis vann?

Köök

Katusealuse ruumi kasutamine köögis vajab teinekord tõsist peamurdmist, eriti kui on soov võimalikult palju asju ära mahutada ja plaanida kööki ka ülemist kapirida. Leidlikke lahendusi õnneks jagub — katuseviilu all võib jätkata kappe näiteks avatud riiulitega. Madalaima koha peale võib paigutada ka köögisaare, mille taga istumiseks jagub laekõrgust parasjagu.

Magamistuba

Pööningukorrus annab magamistoa kujundamisele ainuüksi oma võluva ruumiga palju loovaid võimalusi. See on ruum, kuhu peale voodi palju asju vaja ei olegi ning seetõttu on ka mööbli paigutamine lihtsam. Rõhku tasub panna hoopis õdusale atmosfäärile. Eriti hästi toob pööningule omase salapärase hinguse välja pisut romantiline boheemlaslik stiil. Kasuta naturaalseid kangaid, mahedaid värve, katseta romantilisi mustreid ja pane rõhku hubasele valgustusele.

Lastetuba

Lastetoa kujundamisse tasub alati suhtuda kerge mängulisusega ning pööningukorrus seab selleks samuti palju toredaid võimalusi. Katuse viilu alla jäävat ruumi võib ära kasutada väga erinevatel otstarvetel ning sinna on võimalik sisse seada nii mänguala, magamisase kui ka kirjutuslaud. Ka ei ole lapsed kõrgete lagede suhtes ülemäära nõudlikud.