Kümme põhilist viga, mida köögi planeerimisel tegema kiputakse
1. Mõõtmine
Kas juhtus nii, et tellitud töötasapind on plaanitust madalamal, aknalauad liiga paksud, külmkapp ei mahu ette nähtud vahesse, köögikappide uksed avanevad üksteise vastu või nõudepesumasina avatud uks ei võimalda samal ajal kraanikausi ees seista? Siin on süüdi valesti mõõtmine. See on üks suuremaid põhjuseid, miks tasub kasutada professionaalse köögikujundaja või ehitusspetsialisti abi.
Kööki planeerides võib ette tulla, et paberil tundus töötasapinnal olevat ruumi küllaldaselt, kuid kui kohviautomaat, blender ja röster paika panna, selgub, et rohkem suur lauale ei mahugi. Seadmete jaoks võiks arvestada kohe ideaalse koha riiulisse või kappi, et töötasapinda puhtana hoida. Väga ebameeldiv on iga kord poest tulles asjade külmkappi panekul toidukotti käes hoida või põrandale asetada, selle asemel, et seda mugavalt lauale toetada.
Foto: Ikea.com
Rusikareegel on, et köögi maksumus ei tohiks ületada 20% terve maja eelarvest. Paraku on tõenäolisem, et ehituskulud lähevad pigem suuremaks kui väiksemaks ning seetõttu oleks mõistlik pidada kulude üle päevikut ning veidi raha ootamatuteks väljaminekuteks. Kehv oleks, kui kena mööbliga köögis tuleks rahapuudusel teadmata kaugusse lükata pliidi või valgustuse ostmine.
Kuigi sulle võib väga meeldida roostevabad toonid ning soovid oma külmiku, ahju, pliidi ja nõudepesumasina valida just sellise viimistlusega, pea meeles, et nende puhastamine ei ole kõige lihtsam. Ja kui lisad veel roostevaba mikrolaineahju, rösteri ja pannid, kaotab ruum hubasuse ja asendub liigse steriilsusega.
LOE LISAKS: