1. Piisav hoiustamisruum

Valige kööki kapid, mis sobivad köögi suuruse ja paigutusega. Otsige ruumisäästlikke disainilahendusi, näiteks sisseehitatud kapid ja kõrged seinakapid. Mõtle läbi, mida ja kui palju on vaja köögis hoiustada. Loobu üleliigsest mööblist ja eelista võimalikult tõhusaid hoiustamispaiku.

2. Jõulised ja stiilsed köögitasapinnad

Köögitasapindade puhul ei piisa ainult ilust, vaid nad peavad olema ka tugevad ja vastupidavad. Mõelge läbi kogu ruumi paigutus ja valige tugevamad tasapinnad kohtadesse, kus kasutate neid rohkem.

3. Korralikud kodumasinad ja köögitarbed

Jällegi mõtle läbi oma vajadused seoses köögiga. Kui võõrustad tihti külalisi, on ilmselt prioriteediks suur ahi ja nõudepesumasin. Kui köögis on vähe ruumi, siis tasub vajalikud seadmed valida ruumisäästlikkust arvestades.

4. Kihiline valgustus

Pärast ruumi paigutuse üle otsustamist on aeg mõelda valgustusele. Kasuta valgusteid erinevatel tasapindadel — üldvalgustust laes ja töövalgustust konkreetselt kasutatavate tööpindade juures. Erinevatele kõrgustele paigutatud valgustid loovad ruumi sügavust ja kahtlemata ka praktilisust.

5. Kvaliteetsed detailid

Väikesed detailid on just see koht, kus igasugune suurustamine ennast õigustab. Ilus ja hinnaline kapinupp võib anda kapile totaalselt teise üldmulje. Hoolikalt valitud kraan lisab valamule kalli ilme. Köögis olevaid esemeid kasutatakse palju, seega on igati mõistlik investeerida nende kvaliteeti, vastupidavusse ja kaunisse välimusse.

6. Vastupidav põrandakate

Tiheda liiklusega ruumis nagu köök peab põrand olema väga vastupidav. Põranda kujundamisel on valida paljude materjalide seast — looduskivi, betoon, keraamika ja portselan. Samuti võib valida põrandakatteks puidu, kuid sellisel juhul on oluline seda õigesti viimistleda ja hooldada.

Mõelge, kuidas põrand ülejäänud kujundusega sobitub ja kas soovite tulevikus midagi ruumis muuta. Klassikalised kiviplaadid sobivad enamike sisekujunduse stiilide ja värvidega. Ka mustriga põrand võib imeline välja näha ja tasub proovimist, kui just see teile meeldib.

7. Atraktiivne, hõlpsasti hooldatav tagasein

Tööpinna taha paigaldatud sein võib muuta teie köögi ilmet. Muidugi on tagaseina põhifunktsioon seinte kaitsmine, kuid see on ka suurepärane võimalus loovaks sisekujunduseks. Valige vastupidav materjal, mida saate hõlpsalt puhtaks pühkida, kuid otsige ka oma stiilile sobivat kujundust.

Allikas: Houzz