Neljatoaline avar ja kõrgete lagedega korter Tallinnas Gonsiori tänaval väljendab hästi 1970-ndate aastate luksuslikumat elu. Elutuba kroonivad suured sektsioonkapid, mida tollal kõik ihaldasid, kuid mille saamiseks pidi mõni pikemat, teine lühemat aega järjekorras ootama. Kui tänapäeval lennutatakse kogukad kapid tihti prügikonteinerisse, siis selle korteri näitel võib tõdeda, et omal kohal võivad nad endiselt väga stiilse (ja muidugi ka praktilisena) mõjuda. Tugitoolidele on antud uus elu ning oma modernismi taotleva vormiga näevad nad värsked välja ka aastal 2019.


Viimnegi detail on korteris läbi mõeldud ning vaid üksikud esemed on pärit hilisemast ajast. Ka värvikaart on hoolikalt läbi mõeldud ning eluruumides on kasutatud suursugust sügavrohelist, mis mõjub maitseka ja vaoshoituna.

Kunstiteosed on samuti pärit nõukogude perioodist ning valdavalt on seintel eksponeeritud Eesti graafikute loomingut. Voodipeatsist leiab näiteks Eesti kunstiklassiku Mare Vindi graafilise lehe seeriast “Lõhutud ringid”.


Avar kabinet särab sügavpunases rüüs ning suure kirjutuslaua taha on ära mahutatud arvestatava mahuga raamatukogu. Kardinaid valides pole samuti tehtud järeleandmiseid — needki esindavad 1970-ndate stiili ning loovad interjöörist stiilipuhta terviku.

Nõukaaegset köögimööblit võiks pidada väljasurevaks liigiks, sest isegi enamik hrustsovkade elanikke on suutnud ära käia kas IKEAs või leidnud soodsa asendustoote mõnest ehituspoest. Nii ongi suured mööblikomplektid ajalooks saanud. Selles elamises on köök õnneks kenasti säilitatud ja näeb omal moel isegi väga lahe ja trendikas välja.

Vaata rohkem pilte galeriist:

  • Üürikuulutusega saad lähemalt tutvuda SIIN.