Aktsentsein

Kui armastad oma voodipeatsit, aga tahad ruumis midagi muuta, siis on heaks lahenduseks aktsentsein. Võta ette voodipeatsi taja jääv sein ja erista see muust ruumist. Aktsentsein asetab rõhu õigesse kohta ja muudab terviku välimust märgatavalt. Aktsentseina võib katta mõni laheda mustriga tapeet, mõni sügavam värvitoon või mõni dekoratiivne detail.

Meeleoluvalgus

Pimeda aja eel tasub rohkem mõelda ka valguslahendustele. Lisaks üldvalgustusele muudavad ruumi põnevaks erinevad meeleoluvalgustid.

Seinavalgustid

Julged seinavalgustid võivad kogu magamistoa välimust oluliselt muuta, seda eriti minimalistiku stiiliga toas. Suur ja kunstipärane valgusti pakub lisaks valgusele ka visuaalset naudingut.

Voodipeats

Kui voodi väljanägemine on ajast ja arust, võib terve voodi asemel välja vahetada ka vana voodipeatsi. Luksuslikku joont lisab pehme ja sametine voodipeats, mis on ühtlasi mugav ja praktiline. Samas stiilis on nutikas jätkata ka voodi jalutsipingiga.

Kui eelistad maalähedast stiili, siis laheda tulemuse annab ka rotangist peats.

Raamiga voodi

Nelja ümbritseva postiga voodit seostati varem vaid vanamoelise baldahiinvoodiga, kuid ajad on on muutunud. Kaasaegsemad voodid on maitsekad ja minimalistlikud, ilma vanamoodsa baldahiinita.

Värvilahendus

Vahel on magamistoa välimuse muutmiseks vaja luua täiesti uus värvilahendus. Neutraalse ruumi puhul pole see keeruline. Enne suuremat värvimist kaalu aktsentvärvi muutmist — näiteks toolide ja patjadega. Kui vaja, lisa ruumile veel värvi.

Voodipesu ja põnevad päevatekid

Kui oled oma voodiga harjunud, kuid soovid siiski midagi muuta, siis alusta dekoratiivsetest päevatekkidest ja katseta erineva voodipesuga. Nii saad magamistoale kasvõi iga nädal uue ilme anda!

Kunstiteosed ja peeglid

Väga tüüpiline on paigutada kunstiteos või peegel voodi kohal keskele. Kui aga neid samu esemeid pisut ääre poole tõmmata ja sellega asümmeetrilisust ruumi juurde tekitada, näeb tuba hoopis teistsugune välja.

Uus vaip

Vaip seob iga ruumi kenasti tervikuks. Ka magamistoa. Kui oled ruumi ilmest tüdinud, siis aitab see pisike aksessuaar toa üldilmet üpris palju muuta!