Ära pelga mustreid

Kui nagunii on plaanis kasutada keraamilisi plaate — põrandal või seinal —, siis kõige lihtsam viis kööki mustreid lisada ongi keraamilised plaadid. Kata nendega näiteks köögi töötasapinna tagasein. Mustrilised keraamilised plaadid lisavad ruumi üldilmele põnevust, samas seda liigselt koormamata. Teine hea võimalus on kasutada mustrilisi plaate põrandal, kus need mõjuvad kui vaip. Ja veelgi lihtsam — kasuta valgete nõude asemel mustrilisi!

Lase valgustitel särada

Kui 90ndatel olid moes siinidel valgustiread ja 2000ndate alguses tegid ilma süvisvalgustid, siis praegune dekaad jääb kindlasti meelde julgete ja silmatorkavate rippvalgustite poolest. Pea meeles, et kõik paistab laest alla rippudes väiksem, kui see tundub lähedalt vaadates või käes hoides. Nii et vali valgustid nii suured ja väljapaistvad kui vähegi võimalik.

Foto Shutterstock

Loobu traditsioonilisest söögitoast

Midagi ei muuda köögi üldilmet mahedamaks kui mõnus ja hubane istumisruum. Kui sul on kodus laiad aknalauad, siis kasuta need julgesti ära hubase ja tubase istumisala loomiseks. Kui laiasid aknalaudu pole kusagilt võtta, siis kujunda lihtsalt väike ja õdus, pehmete patjadega nurgake, kus perega õhtuti aega veeta. Kombineeri omavahel tekstuure, mustreid ja värve, selle abil annad oma polsterdatud istepinkidele hoopis uhkema ilme. Võimalus on ka taimed kööki tuua ja ongi juba liiga steriilse köögi tunne kadunud.

Foto: Unsplash

Foto Shutterstock


Kaks on parem kui üks

Sisekujundajad on hakanud looma põnevamaid kooslusi kui lihtsalt ühevärviline köögimööbel. Erinevat tooni või ka materjalist ülemised ja alumised kapid loovad ägeda tulemuse. See, kui kasutad ülemiste kappide puhul heledamat tooni, lisab see ka kõige väiksemale ruumile hingamisruumi ja avarust. Madalal asuvatele kappidele sobivad suurepäraselt tumedamad toonid.

Foto Jason Briscoe / Unsplash

Anna metallile võimalus

Hõbedased, kuldse varjundiga või messingist aksessuaarid lisavad killukese elegantsi. Vask on intensiivsema värviga kui teised metallid, kuid võib sellest hoolimata ka neutraalsena mõjuda. Kui eelistad tagasihoidlikumat üldmuljet, vali oma kööki ilmestama vasekarva uksenupud või köögisegisti. Kui aga oma valikutes julgem oled, siis katseta näiteks metalse õhupuhastaja või köögileti tagaseinaga. Need annavad ruumile täiesti uue ilme!

Hall on uus valge

Kui üldiselt kipub valge olema see üks ja aegumatu igal ajal, siis võib öelda, et hall ja selle varjundid on väärikalt valge kõrval. Isegi kui mööbel on valge, siis seinad võib lihtsasti halliks võõbata. Ja kui oled tellimas uut köögimööblit, siis on halli erinevad varjundid suurepärane valik. Seda eriti klassikaliste valgete seinte taustal. Proovi valge asemel halli! Kui hallist seinavärvist tüdined, siis saad uue lemmiktooniga seinad täies mahus või osaliselt üle värvida. Ka köögimööblit saab hästi värvida, aga et see hästi õnnestuks, siis loe meie artiklit sellest, kuidas vältida põhilisi vigu, mida kodus ise mööblit värvides tehakse.

LOE VEEL: