1. Vali võimalikult lihtsad köögikapid

Kui köögimööbli pealispind on detailideta, sõltub kõik viimistlusest. Läikiv polüuretaan loob kõrgtehnoloogilise õhkkonna, matt valge aga jätab rahuliku ja õdusa mulje. Võtmevärviks modernse köögi juures ongi valge – see on ajatu, silmale sõbralik vaadata ning loob ideaalse tausta särtsakatele värvilaikudele ning põnevatele viimistlusmaterjalidele. Kombineerides valget katmata telliste, terase või betooniga, lood linnaliku ja industriaalse atmosfääri; mustade elementide lisamisel saad tulemuseks silmatorkava must-valge ning lisades valgele puitu, seda kas suures mahus, näiteks põrandatel, või tuues ruumi täispuidust mööbliesemeid, lood sooja ja hubase õhkkonna. Käepidemed on esimesed asjad, mis kipuvad moest minema, nii et eelista pigem käepidemeteta mööblit, mis on vajutusega avatav või vali rohkem minimalistlikke elemente.

2. Vali sobiv töötasapinna tagune

Peaaegu kõik sobib – marmor, dekoratiiv- või nn metrooplaadid, pressitud metall või värvilise taustaga klaas, mis annab sulle hea võimaluse värvide sisse toomiseks, olgu siis mõnes mahedas toonis või kromaatilise põhivärvi plahvatusena. Kui hing ihkab glamuuri, katseta peegelpinnaga. Sättides vastamisi kaks peegelseina, lood lõpmatuse efekti, optilise illusiooni lõpututest peegeldustest. Ka erinevad metallid on aina populaarsemad; roostevaba teras loob „profiköögi“ mulje, samas kui poleeritud metallpinnad, näiteks nagu vask, lisavad ruumile suursugusust.

3. Mõtle läbi töötasapind ja selle materjal

Moodsasse kööki sobib pea iga tasapind, sealhulgas puit, betoon, roostevaba teras ja presskivi. Ühenduskohtadeta viimistluse saamiseks võid katset teha Coriani tehiskiviga, millest saab ühtlasi ka valamu vormida. Hetketrend on jagada töötasapind „tsoonideks“. Näiteks, kasuta poolel köögisaarel tööpinnaks tehiskivi ning teisele poolele loo puittasapinnaga kaetud einestamisala. Materjalide kombineerimine aitab ka raha kokku hoida, nii võid näiteks tööpinna silmapaistvaimas osas või köögisaarel kasutada looduskivi ning mitte nii silmapaistvates osades piirduda odavama roostevaba terase või laminaadiga.

4. Vali valgele sobiv aluspõhi/taust

Valgega sobib ideaalselt täispuit ning kui selle eest õigesti hoolitseda, peab see pikki aastaid kenasti vastu. Kasuta pealispinna viimistlemiseks matti ja vastupidavat viimistlusvahendit, nii paistab kulumine (mis on tihedat kasutust saavates kohtades vältimatu) vähem välja. Ka poleeritud betooni on saadaval laias toonivalikus ning sõltuvalt koostisest väga erineva tekstuuriga ning see on tõeliselt vastupidav. Moodsasse interjööri sobib imehästi ka hästi rustikaalse ilmega lubivalge kalasaba mustris puit ning geomeetrilised betoonist plaadid. Kui su köögil on kõrge lagi, siis kaalu tumedas toonis põrandaviimistlust, selle taustal tuleb hele siseviimistlus eriti hästi esile.

5. Leia sobiv mööbel ja aksessuaarid

Lihtsa joonega valge sisekujundus annab sulle vabad käed lisada ruumi kõikvõimalikke põnevailmelisi esemeid, kuid klassikalise joone säilitamiseks ära nendega üle pinguta. Näiteks võib kasutada töötasapinna taga rustikaalset laudist, särtsakaid toole ja industriaalse ilmega laevalgusteid, mis annaksid ruumile tõeliselt väljapaistva ilme.

Allikas: Home Beautiful