1. Voodi on vales kohas

Ideaalis võiks voodi asuda uksest piisavas kauguses ja uksega diagonaalis. Samuti võiks voodi mõlemale küljele ruumi jääda ning vältia ühe voodi külje lükkamist vastu seina. Viimane on pisemates korterites küll levinud võte, kuid magamistoa remonti planeerides saab sellist paigutust vältida vahetades ukse asukohta. Kui uks iseenesest on õiges kohas, aga soovitakse säästa ruumi kappide-kummutite jaoks, siis tasub teada, et on olemas ka voodeid, mille all on mahukad sahtlid, kuhu on võimalik juba pool elu ära mahutada. Veel tasuks vältida ka peats akna all nägu radiaatori lähedal magamist — radiaator kuivatab nahka ja limaskesti ning reeglina magab inimene pareini jahedas kui soojas liigkuiva õhuga ruumis.

2. Palju müra

Juba remonti tehes tasuks mõelda ümbritsevatele helidele, mis uinumise raskemaks võivad teha. Kui elad korterelamus, siis tasub naabriga ühine sein ära vooderdada. Kui majas, planeeri magamistuba pigem vaikse hoovi kui tänava poole, kus on ikka enamasti rohkem liikumist. Kui esimesel korrusel on köök, mida kasutab suurem pere, siis planeeri magamistoad teisele korrusele. Nii on igal pereliikmel rohkem privaatsust ja hommikused kokkamised ei aja üles kauem magajaid.

3. Ebamugav voodi

Kui tuba on nii pisike, et mugavat kahekohalist voodit ruumi ei mahuta, siis tea, et tänapäeval leidub ka väga häid diivanvoodeid, mis ei pruugi sugugi alla jääda tavalistele vooditele. Kindlasti tasub mugavasse magamisasemesse investeerida, sest magades veedame ju umbes kolmandiku oma elust!

4. Liiga palju mööblit

Hoia magamistuba liigsetest asjadest puhas! Tegelikult ei olegi selles toas vaja midagi peale mugava voodi, öökapi ja paari valgusti. Kui kuhjad magamistoa üle kappide ja sisustusaksessuaaridega, või tassid sinna hiiglasliku teleri või kontorilaua, siis pole ka magamistuba enam mõnusalt rahulik oaas, kus end ümbritsevast maailmast välja lülitada.

5. Vale värvilahendus

Magamistoa värvikaart tasub hoida helge ja tasakaalukas. Kui heledad värvid ei ole sinu teema, siis vali tuppa rahulik sinine — juba teadlased ja värvipsühholoogid on kinnitanud, et sinine ja selle erinevad varjundid mõjuvad inimesele rahustavalt ja soodustavad uinumist. Kindlasti tasub vältida väga intensiivseid värve (punased, oranžid, erksad roosad) ja suuri mustreid, mis ei lase meie meelel puhata ja nõuavad endale liiga palju tähelepanu.

6. Kehv valgustus

Tihti mõeldakse, et magamistuba on ju magamiseks ja mis valgustust sinna ikka nii väga vaja on. Tegelikkuses on selle ruumi valguslahendus sama oluline kui elutoas või köögis. Mõelda võiks üldvalgusele, et oleks mugav tuba koristada ja voodiriideid vahetada, aga ka meeleolu loovale aktsentvalgustusele — näiteks öökapil olevatele mahedamatele vagustitele.

LOE LISAKS: