Aknakatete valik on tõesti suur. Õigete valimisel võib vabalt lähtuda nii sisustussuundadest kui ka klassikalisest lahendusest, ent peamine on lähtuda ruumide otstarbest.

Köök

Näiteks kööki ei tasu paigaldada raskeid tekstiilkardinad, pigem eelistada puit-, bambus- või ribakardinaid. Neid on lihtne hooldada ega teki probleeme toidulõhnaga, mida paksemad kangad kipuvad endasse koguma. Kui köök on koos elutoaga, võib kombineerida ribakardinaid tekstiiliga — ribakardinad köögipoolses osas ja tekstiil elutoas. Puitribakardinad ei piirdu ainult naturaalsete materjalidega, saab valida ka puidu imitatsiooniga PVC, mis võimaldab kasutada ribakardinaid ka niisketes ruumides.

Magamistuba


Magamistoas loovad paksemast kangast külgkardinad visuaalselt pehmust ja soojust. Kui tegemist on täispimendava tekstiiliga, ei pääse ka ükski päikesekiir läbi ja valgustundlike inimeste uni on hoitud. Selliseid kangaid tasub kombineerida kerge tüllkardinaga. See klassikaline ja lihtne lahendus näeb igas interjööris hea välja.

Kodukontor


Kodukontorisse, aga ka õpilase tuppa, kus toimetatakse palju arvuti taga, tasub valida spetsiaalsest võrkkangast ruloo, mis tagab, et päike ei paista ekraanile, aga seejuures säilib ruumis päevavalgus. Kangas laseb sisse valguse, ent peegeldab tagasi soojuse ja isegi päiksekiirguse. Ruloosid võib vabalt kombineerida külgkardinatega, mis muudavad töise atmosfääri ruumis õdusaks.

Praktilised markiisid


Markiisid on tavaliselt kasutuses kohvikute välialal, aga tegelikkuses on see äärmiselt praktiline lahendus ka koduterrassile või rõdule. Markiisi abil saab välialale luua varikatuse, mis kaitseb suurepäraselt nii vihmasaju kui ka kuuma päikese eest. Seda on mugav ja lihtne kokku panna ning jääb maja seina praktiliselt märkamatuks.

Värvid ja mustrid


Kui ruumis on mööbel ja peamised aksessuaarid olemas, on värvivalikuga üsna lihtne edasi liikuda. Mõistlik on valida domineeriv mööbliese ja lähtuda selle värvigammast. Tuleb läbi mõelda ja otsustada, kas soov on rõhutada üht kindlat värvitooni või mustrit või vastupidi, sulandada kardinad ruumiga ühte. Seda viimast varianti on turvaline kasutada olukorras, kus ruumid on veel täiesti tühjad ja puudub ettekujutus, millistes toonides mööbel olema saab. Kergeks ja visuaalselt nähtamatuks muudab kangad, kui valida need seinavärviga sama tooni. Kui seinas on tapeet, tuleb leida tapeedil värv, mis kõige enam domineerib ning valida aknakatted samas tonaalsuses.

Mustreid ei tasu karta, ent nendega ei tohiks ka liialdada. Näiteks kui põrandal on kirju vaip, seinas tapeet ja diivan on kaetud julge kangaga, jäägu kardinad pigem tagasihoidlikuks. Kui interjöör on minimalistlik ja vajab vau-efekti, võib aknakatted valida erksates toonides või värvika mustriga.

Praegused aknakatete trendid on puhtad ja lihtsad. Inimesed soovivad tunda kodus kergust ja hubasust. Pole oluline, kas tegemist on tekstiil-, puit- või rulookardinaga, oluline on nende kvaliteet, funktsionaalsus ja sobivus interjööriga.