1. Erinevad hoiupaigad

Kui vannituba kasutavad erinevad inimesed, siis on seal palju asju. Kui seda kasutavad ka lapsed, siis on oluline, et ka neil oleks oma asju kuskile panna. Selline koht peaks asuma madalal. Nii ulatuvad lapsed oma sahtlile või korvile kergesti ligi. Kõrgemal võiksid asuda asjad, mida lapsed ei pea kätte saama. Näiteks ravimid ja teravad raseerimiseks mõeldud terad.

2. Dušš ja vann koos

Kui ruumi on palju, siis võiksid loomulikult eelistada eraldi dušši ja vanni. Sageli pole aga mõlemaks ruumi ja seetõttu eelistatakse dušši. Võiksid eelistada aga vanni ja dušši kombineeritult, sest nii saad aeg-ajalt nautida ka vannimõnusid. Või saavad lapsed vannis sulistada ja mängida.

3. Segisti, mis on vanni keskel

Tavaliselt on segisti ühel või teisel pool vanni. Kui veemõnusid lähevad nautima aga mõlemad lapsed, võib kiskuda tüliks, sest üks peab tahes-tahtmata istuma vastu kraani. Kui vähegi võimalik, võiks paigaldada segisti vanni keskele seinale, sest nii saavad mõlemad vannis mugavalt istuda.

4. Kraanikausi segisti olgu lihtsasti kasutatav

Eelista segistit, kus vee temperatuuri reguleerimiseks saad keerata kangi ühele ja teisele poole. See on lihtsam variant kui külma ja sooja vee kraan eraldi. Laste suhtes on see ka turvalisem, sest nii on väiksem tõenäosus, et laps kuuma veega käed ära põletab. Lisaks oleks hea, kui kraanikausi ümber jääks pisut ruumi tööpinnaks — nii saab ka pisemaid põnne mugavalt kraanikausis pesta.

5. Lihtsasti puhastatavad pinnad ja seinad

Kui ühte vannituba kasutab palju inimesi, siis vajab see ka tihedamat puhastamist. Seetõttu eelista juba targu selliseid materjale, mida on kerge puhastada. Vali siledad pinnad ja mis puutub käepidemetesse, siis need olgu lihtsad. Mida rohkem on vahekesi ja nikerdusi, seda rohkem koguneb sinna tolmu.

6. Vali ka kergesti puhastatavad põrandad

Kui välimuselt meeldib puit, eelista põrandaplaate, mis näevad välja täpselt nagu puitparkett. Ettevaatlik tasuks olla aga valgete vuukidega, sest need kipuvad kergemini määrduma ja valgena hoidmiseks on neid vaja pidevalt spetsiaalse kodukeemiaga töödelda. Kui aga ihkad kindlasti valgeid põrandaplaate, siis vali neile neile kontrastiks kena helehall vuuk!

7. Nagid

Kui peres on palju inimesi, siis on ka palju erinevaid rätikuid. Seetõttu võiks olla seintel piisavalt ruumi rätikutele. Laste nagid võiksid olla madalamal, et nad ulataksid asju kätte saama.

8. Koht, kus istuda

Vannitoas võiks olla mõni tool, millel saad istuda, kui lapsed sulistavad vannivees. Muidu pead istuma põrandale või tualetipotile. Kui soovid vannitoa stiili muuta maalähedasemaks, siis üks puidust pisut kulunud vanavalge tool ajab asja kenasti ära.