1. Jussi talu Treimani külas, 167 000 eurot

Mõned aastad tagasi renoveeritud talus mereäärses Treimani külas on säilinud mõnus ajastutruu hõng — sisustuses harmoneeruvad kenasti massiivsetest palkidest seinad ja romantilised tapeedimustrid.

Sisustusest leiab palju ehedat ja maalähedast — palkidest ehitatud voodi ja palju heegeldatud kodutekstiile.

Peahoone keskmes on suur ja avar köögiga ühendatud elutuba.

Elamises kohtab palju nutikaid lahendusi alates kandetaladele kinnitatud võrkkiikedest kuni lae alla ehtatud praktiliste raamaturiiuliteni.

Köögis on aukohal puuküttega pliit, kus valmivad maitsvad road.

Kinnistul asuvad lisaks peahoonele ka sisustatud väliköök koos abihoone ja suure terrassiga. Boonuseks on suur tiik, kus elavad kalad ja vähid ning mis pakub head võimalust palaval suvepäeval end jahutada. Kauni maakodu juurde kuuluvad lisaks veel saun ja külalistele mõeldud suvetoad, palliplats ja viljapuuaed.

Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

2. Mõisamoonakate maja Eistvere külas, 189 900 eurot

1864. aastal ehitatud Eistvere mõisa moonakate maja on hilisemate omanike käe all renoveeritud kaasaegseks talukompleksiks ning paistab silma oma hubaselt maalähedase sisekujunduse, kauni aia ja lummavate loodusvaadetega.

Vana Viljandi maantee ääres asuvasse talukompeksi kuuluvad kaks elumaja, kuur, kasvuhoone-grillkoda, laste mängumaja ja mänguväljak. Hooldatud aias saab suviti noppida maasikaid, vaarikaid, astelpajusid, viinamarju, aprikoose- ja nektariine, aga ka meie kliimas traditsioonisemaid puuvilju õuntest pirnideni.

Peahoone on põhjalikult renoveeritud ning selle käigus on paigaldatud kaasaegsed küttesüsteemid. 350 m2 paikneva peahoone esimesel korrusel asuvad eesruum, töökoda, katlaruum, vannituba ja hubane vabaajatuba. Teine korrus on veel välja ehitamata ning sinna on planeeritud suur kaminaga elutuba, köök ja kolm magamistuba.

Väiksema elumaja juurde kuuluvad köök, elutuba, magamistoad, sanitaarruumid ja saun. Lisaks poolkinnine terrass maast laeni akendega.

Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

3. Unikaalne talukompleks Saaremaal, 339 000 eurot

Mäe kinnistul paiknev unikaalne, täielikult renoveeritud ja sisustatud talukompleks ning sellega piirnev hoonestamata Kivimäe kinnistu võlub oma arhailise ja eheda ilmega ning avab ukse justkui sajanditagusesse aega. Renoveeritud palkhooned on esmaehitatud aastatel 1874-1926 ning hiljuti oskuslikult ja ajastutruult korrastatud.

Kompleks koosneb viiest rookatusega ja ühest sammalkatusega hoonest. Lisaks peahoonele on kinnistul kaks külalistetubadega aidahoonet, saun ja väliköök.

Interjöörist leiab palju autentset ja algupärast — paksud kiviseinad ja uhked nähtavale jäetud palgid loovad mõnusa ja hubase meeleolu. Sisustuses on kasutatud palju vana talumööblit, aga ka antiikse joonega esemeid.

Huvi korral vaata lähemalt City24.ee lehelt.

4. Moodne talumaja Võrumaal, 380 000 eurot

Pärlijõe kaldale rajatud moodne eramu on saanud inspiratsiooni vanast taluarhitektuurist, kuid tõlgendatud on seda üdini kaasaegses ja trendikas võtmes. Veelgi enam — mõeldud on ka uudsetele tehnoloogiatele ja maksimaalsele mugavusele. Madalate elektrikulude eest hoolitsevad näiteks päikesepaneelid.


Kodu keskmes on läbi kahe korruse kõrguv elutuba koos avatud köögiga. Akendest avanevad kaunid vaated orule ja jõele.


Viimistluses on kasutatud rohkelt puitu — seinad ja laed on toonitud skandinaavialikult heledaks. Põrandatel lisavad kontrasti tumedamad varjundid. Hästi on läbi mõeldud kogu sisustus ning erilist rõhku on pööratud ka heale valgustusele.

Suur ja avar köök vastab ka kõige nõudlikuma kokkaja vajadustele.

Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.