Art déco mõjutused

Tegemist on stiiliga, mis oli valdav disainis ja sisekujunduses 1920-30ndatel. Praegu on art déco voolujoonelised mööbliesemed ja kaunistused jälle moes ning sobituvad hästi väheste asjadega interjööri. Iga asi, mis on art déco stiilis on julge valk ja paistab teiste moodsate sisekujunduselementide hulgast välja. Muuhulgas lisavad art déco stiilis asjad elutoale glamuuri ja muudavad ruumi uhkemaks.

Mattmust

Mattmust tuli mõned aastad tagasi moodi väiksemate esemetena. Näiteks olid metallist esemed vannitoas ja köögis mattmustad. Nüüd on hakatud ka seinu julgelt mustaks võõpama, kuigi veel mõni aeg tagasi peeti seda täiesti mõeldamatuks. Hea uudis on aga see, et mattmust sobib peaaegu kõikjale, mitte ainult moodsatesse industriaalses stiilis elamistesse. Musta värvi heaks küljeks on see, et must ei lähe kunagi moest.

Lahe aksessuaar — baarikäru

Mullu hakkasid baarikärud populaarsust koguma ja sel aastal on need eriti moes. Kuigi enamasti on nad läikivad ja edevad, siis leidub ka tagasihoidlikuma disainiga isendeid. Baarikäru on mugav kasutada, sest selle võib sõidutada täpselt sinna, kuhu vaja. Ja muidugi ei pea seda ainult alkoholi serveerimiseks kasutama — saad sellelt pakkuda külalistele ka näiteks teed ja küpsiseid või hoopis suviseid smuutisid.

Pisut kuldset siin-seal

Viimastel aastatel on moodi tulnud erinevate metallide kasutamine interjööris. Eriti populaarseks valikuks on kujunenud aga klassikaline kuldne. See aga ei tähenda, et kuldse värviga on kuidagi üle piiri mindud. Seda on siin-seal natukene ja võimalusi ruumi kujundamisel kuldse kasutamiseks on mitmeid.

Rohelus

Kui soovid elutuppa rohkem elu tuua, siis sobita sinna mõned taimeed. Lisaks mõjuvad taimed ka tervisele hästi. Küll aga ei pea olema rohenäpp, et interjööri rohelusega kaunistada. Tänapäeval müüakse küllaldaselt järele tehtud taimi, mis näevad väga ehtsad välja.

Oranž ja kollane

Alati on mõni värv, mida peetakse selle aasta moevärviks. See on värv, mis muudab interjääri trendikaks. Sel aastal on aga hoopis värvikombinatsioon, milleks on kollane ja oranž. Arvestades, et mullu said hoo sisse 1970ndate värvid ja stiilid, siis pole imestada, et sel aastal löövad lained nende värvide erinevad toonid. Moest pole kadunud ka terrakota, roostekarva toonid ja ookerkollane. Ja muidugi on oranž ja kollane säravad ja rõõmsad toonid, mis tõstavad iga ruumis viibija tuju.

Tapeet

Tapeet pole olnud iial nii trendikas, kui praegu. Tehnoloogia areng lubab printida väga erineva mustri ja tekstuuriga tapeete ning saadaval on äärmiselt lai valik nii modernseid kui ka klassikaliseid lahendusi. Kui soovid tapeediga katta seina, vali midagi julget ja elavat. Menukad on näiteks suured lillemustrid!

Samet

Sametist on paari aastaga saanud trendikas materjal. Seda eelistatakse näiteks pehme mööbli puhul. Toonide osas on moes pigem värvilised toonid, aga alati on soositud ka neutraalsed hallid. Samet lisab elutuppa luksuslikkust olenemata värvitoonist. Eriti hästi passivad omavahel kokku samet ja kuldne.

Kammkarbi muster

Sel aastal on trendikad kõikvõimalikud kammkarpi jäljendavad esemed. Olgu need aksessuaarid, diivanid, tekstiilid või midagi muud. Kammkarbi muster sobitub hästi tänapäevastesse elutubadesse. Lisaks muudab polsterdus, mida kasutatakse mustri loomiseks, pehme mööbli mugavamaks.

Hõimumustrid

Hõimumustrid on olnud moes vahelduva eduga. Sel aastal on need aga tagasi. Mustriline vaip või padjad lisavad põnevust nii elutuppa kui ka suvisesse õueruumi — terrassile!

Keskkonnasõbralikkus

Kuna keskkonnasäästlikkus on ja jääb ning muutub veel võimsamaks, siis on see muutunud ka trendikaks. Ja hea ongi, sest loodusele mõjub taaskasutus hästi. Näiteks on moes erinevad vaibad, mis on valmistatud taastöödeldud plastist ja näevad erksad ning kaunid välja. Meie poodideski võib juba leida näiteks ka taaskasutatud plastikpudelitest valmistatud vaipu, mis on kenad ja vastupidavad ning sobivad nii elutuppa, esikusse kui ka terrassile!

Foto: Taaskasutatud plastikpudelitest vaip, nordicdesignhome.ee