Kõige parem tulemus toimivast interjöörist sünnib siis, kui sisearhitekt kaasatakse juba algfaasis. Siis saab muuta veel nii planeeringut kui ka siseviimistlusmaterjale jne.

Täpselt sellise projektiga see kodu ongi — kujundatud pere soovide järgi. Interjöörilahendus on suurepärase koostöö ja sünergia tulem. Kairil ja Christina-Sandral on kindel ning väljakujunenud hea maitse. Nad andsid Liliale väga hea sisendi soovidest, mis tegi sisearhitekti töö lihtsamaks. Projekt liikus samm-sammult edasi tihedas suhtluses, kus pisemadki detailid said koos üle vaadatud.

Muudetud planeering ja kvaliteetsed materjalid


Projektiga midagi keerulist polnud, planeeringu paikaloksutamine võttis oma aja, vannitoa planeeringuga oli veidi kauem tegemist. Mööbli joonestamist ja detailide läbimõtlemist oli palju, aga see kõik on protsess, mida Lilia armastab. Sünergia kliendiga andis positiivse loomelennu, väga mõnus oli teha kodu kahele nii ägedale naisele.

Kahe imelise naise uuest kodust avanevad suurepärased vaated linnale. Pea 100-ruutmeetrine korter on avar ja väga hea ruumijaotusega. Planeering on mugandatud naiste vajadusi silmas pidades. Kolme magamistoa asemele plaaniti kaks ja nende vahele jääb suur garderoob. Mõlemast magamistoast avaneb uks otse garderoobi.

Elamises on suur vannituba, eraldi on tualett külalistele. Kaunite vaadetega elutoast pääseb 11-ruutmeetrisele rõdule, mis on eriti suvel justkui elutoa pikendus. Kuna sauna ei soovitud, suurendati sauna arvel kööki. Köök ja elutuba on omavahel küll ühendatud, kuid köök on piisavalt eraldatud, et ei trügi elutuppa.

Korteri paketist sai välja vahetatud päris palju: parkett, plaadid, sanitaarkeraamika ja -tehnika. Sanitaarkeraamika on Galassia valikust, sanitaartehnika Hansgrohelt — vannitoas Axor Massaud’ kaunis segisti ning külaliste tualetti kaunistab Axor Starck V segisti. Külaliste tualetis tooks esile plaatina viimistlusega Galassia Midase sarja.

Läbi mõeldud detailid ja toonid


Detailides peitub võlu ja siin korteris on igale detailile mõeldud, miski pole juhuslik. Materjalid on valitud naturaalsed — põrandal on naturaalne tammeparkett ja vannitubades täismassplaadid. Kogu eritellimusmööbel on valitud tumeda spooniga. Mööbli tumedatele pindadele sai sisse toodud dekoratiivne kroomliist, mis annab juurde veidi glamuursemat nüanssi.

Korter on üldiselt heledates soojades toonides. Aktsendiks pandi sisse Lacore dekoratiivvärve. Lacore värvidega on viimistletud külaliste tualett — nüüd on hubasem ja veidi spaalik miljöö. Samade värvidega on kaetud Kairi magamistoa vooditagune sein, mis annab veidi luksuslikuma tulemuse.

Christina-Sandra andis oma toale väga konkreetse sisendi — seinad peavad olema mustad ja lagi taevasinine. Pilgupüüdja on lõõgastavat miljööd pakkuv tapeet. Päris musta Lilia siiski ei kasutanud, valituks osutus kõige tumedam hall, mis värvikaardil oli. Mööbel on kõik eritellimus ja samuti tume. Tulemus on omanäoline ja põnev.

Voodi, diivan ja söögitoolid fookuses


Mis puudutab sisustust, siis Lilia rõhutab alati, et allahindlust ei tohi teha voodi, diivani ja söögitoolide valikul. Hea uni ja mõnus puhkehetk on meie kehale väga olulised. Kõik madratsid, diivanid ja toolid said päriselt järele proovitud, et just need kõige õigemad leida. Perenaise voodi on pärit Deluxi salongist, tütre erisoov oli ebatavaliselt kõrge lihtsa raamiga voodi. Diivan on Treimanni mööblisalongist ning toolid ja söögilaud BoConcepti ja Vepsäläineni salongist. Kogu eritellimusmööbli on Lilia jooniste järgi valmis teinud Enima Trade.

Valge köök on eritellimusena Schmidti salongist, köögitehnika on valitud Miele toodete hulgast. Köögi tasapinda kaunistab Eternal Calacatta Gold Diapolist. Köögi taustaklaasi on valmistanud Lariaare. Klaasile on prinditud üks ühele tasapinna kivi muster.

Valgustid on tellitud Lapardist. Elutoa lakke, söögilaua kohale ja kööki sai valitud efektsed Artemide’i valgustid. Kairi magamistoa lage ehib kettidest Schuller Minerva lühter, vannitoanišis on veetilka meenutav Schuller Rocio valgusti. Christina-Sandra laes on Shulleri valgusti Argos.

Värvid, mööbel, materjalid ja valgustid — need kõik panevad hea planeeringuga kodu elama. See on kodu, kus koostöös on sündinud parimad lahendused. Sisearhitektina on Lilial alati teadmine, et ta ei loo kodu endale, vaid tellijale, ja klienti peab kuulama — lõpuks peab just tal uues kodus hea olema.

Artikkel ilmus 2. aprillil ilmunud ajakirjas Disain, Interjöör ja Arhitektuur. 96-leheküljelise sisuka ajakirja leiab müügilettidelt.

LOE VEEL: