1. Idülliline pesa Fuerteventural — alates 60€/öö

Kui suured kuurordid ja ülerahvastatud hotellid sind ei köida ning tahad puhkust nautida pisut rahulikumas atmosfääris, siis vaikne Lajares on oma maaliliste vaadetega suurepärane valik. Ka kliima on Kanaari saarestikku kuuluval Fuerteventural aastaringselt suvine ja vahemereliselt mahe. Pisikese maja juurde kuulub armas privaatne aed ja majast mõned sammud eemale jääb jagatud basseiniga väliala.

Sisekujundus on lihtne ja askeetlik, kuid moodsalt minimalistlik ja maitsekas.

2. Avara terrassiga korter Tel Avivis, Iisraelis, alates 118€ /öö

Läbi Riia Tel-Avivi sõites võib sattuda imeodavatele lendudele, mille hinnad algavad parimal juhul lausa mõnest kümnest eurost (odavlennufirma Wizzair). Just sel põhjusel on Tel Aviv viimasel ajal eestlaste poolt rohkem avastamist leidnud. Kui soovid kevadist linnapuhkust, kus tutvuda maailmatasemel arhitektuuriga, suurepärase iisraeli köögiga ja vahelduseks ka rannas ujumas käia või Jaffa kirbuturgusid avastada, on Tel Aviv hea valik. Linnaruum paistab silma ka arvukate (katuse)terrasside ja rõdudega majade poolest, kus hommikukohvi nautida, päikest võtta ja raamatut lugeda. Ühe sellise Airbnb majutusportaalist leidsimegi, mis püüab pilku oma hoolitsetud väliala ja moodsalt klassikalise sisustuse poolest.

  • Huvi korral vaata lähemalt majutusportaalist Airbnb.com

3. Pisike korter Punase mere ääres, alates 76€/öö

Kui aga januned hoopis kuumade suveilmade järele, tasub suund võtta Lõuna-Iisraeli, Eilatisse, kuhu on samuti lihtne ja soodne Riiast lennata. Leidsime armastatud kuurortlinnast ühe pisikese korteri, mis oma sisustuselt meenutab skandinaavialikku elamist, kuid mille juurde kuulub ilmeliste vaadetega eksootiline rõdu.



4. Mereäärne maja Mallorca saarel, alates 91 eurot /öö

Kui grillihooaeg tundub kannatamatult kaugel, siis Mallorca saare lääneosas ootab üks armas väliköögiga maamaja. Mererand jääb lühikese jalutuskäigu kaugusele. Kahele inimesele sobiv pisike peatuspaik on kujundatud vahemeremaade kodudele omases stiilis, kus on rõhutatud valgust ja avarust.

  • Huvi korral vaata lähemalt majutusportaalist Airbnb.com

5. Suur maja maalilisel Gozo saarel, alates 92€/öö

Eestist on võimalik Ryanairiga soodsalt lennata kevadisele Maltale, mis paistab silma helesiniste laguunide ja ajalooliste elamutega. Pisikeselt Gozo saarelt leiab hulga privaatseid maju - näiteks see kolme magamistoa ja kolme terrassiga elamine sajanditevanuses elamus, mille juurde kuulub ka kaks terrassi ja bassein.

  • Huvi korral vaata lähemalt Airbnb lehelt.

6. Armas üürimaja Itaalias, alates 94€/öö

1800. aasta paiku püstitatud trulli-tüüpi elamuid kohtab Itaalia maapiirkondades mitmel pool. Naljaka koonuskatusega elamuid oli tollal lihtne püstitada ja vajadusel ka "lahti võtta" ning ära kolida. Nüüdseks on sedalaadi arhitektuur muutunud turistide seas niivõrd polulaarseks, et seda tüüpi elamutesse on sisse seatud arvukaid üürimajasid. Ühe sellise saab üürida näiteks Bari (Barile saab Riiast lennata näiteks odavlennufirma Ryanairiga) lähedal asuvas Cisternino külakeses. Maja juurde kuulub kolm magamsituba ja elamiseks sobib see viiele inimesele.

LOE LISAKS: