Esiku stiili ja väljanägemist ei tasu alahinnata, sest see on esimene koht, mida külalised näevad ja mida ka ise koju jõudes märkad. Seetõttu võiks esikus olla kodule omast hõngu ja isikupära, mis ka ülejäänud elamisega kenasti haakuks.

Kuigi ruumi on esikus vähe, püüa leida koht mõnele omanäolisele pisikesele detailile, mis hubasust loovad — olgu selleks laheda disainiga vaas või kauss võtmete jaoks. Samas ei tasuks esikusse liiga palju sisustusvidinaid tuua — vastasel juhul on tulemuseks segadus. Piisab ka ühest-kahest pilgupüüdjast.

Mis puutub valgustusse, siis väikeses esikus võiks olla üks suur lamp, mis tomiks ka laheda sisustusaksessuaarina. Koridori tüüpi pikemas esikus võiks olla aga kolm ühesugust laelampi. Alternatiiviks on ka trendikad seinavalgustid. Modernset joont ja põnevat lisavalgust annavad põrandasse süvistatud valgustid.

Esikus on üheks olulisemaks aksessuaariks peegel, mis täidab ka praktilist otstarvet. Seega tasub tähelepanu pöörata kindlasti ka peegli disainile. Hetkel on trendikad minimalistlikud ja ümmargused peeglid, kuid mõnusalt isikupärase interjööri saab kui kombineerida näiteks modernset mööblit antiikse peegliga. Kui ruumi jagub, võiksid koha leida ka konsoollauale, kuhu on mugav näiteks võtmeid või kindaid panna.

Kui ruumi on laialt, on praktiliseks lahenduseks täispikkuses seinapeegel.

Kui esik on peaaegu olematu suurusega, on abi ka pisikesest peeglist ja selle alla kinnitatud riiulist.

Saabuja pilk jääb esikus peatuma ka põrandatel. Pisikeses ruumis osutub põrandamaterjal küllaltki domineerivaks detailiks, seega leia tasakaal ilusa ja praktilise vahel. Klassikaliselt kaunis on esikus kalasabaparkett. Kui soovid esikusse aga hoopis põrandaplaate, siis ka neid on võimalik kalasabamustrisse laduda. Väldi esikus lumivalget põrandavuuki, sest meie kliimas võib jalanõudega tuppa saabuv pori need lihtsalt ära määrida ja värvi muuta. Hea, kui esikupind taluks ka mõnevõrra niiskust — st odavama klassi laminaatparketid, mis vett ei talu, võivad hakata liitekohtadelt paisuma ja punduma.

Kasuta julgelt ka erinevaid värve, et muuta esik efektseks. Loo tumeda ja heledaga erinevaid kontraste või tekita hoopis midagi erksamat ja moodsamat erksate värvidega ja puitkaunistustega. Näiteks pane omavahel kokku tume seinavärv ja valged reljeefsed uksepiirdeliistud. Või kasuta värvilist kingakappi või kireva polstriga istepinki. Värvi võib aga anda hoopis ka välisuks — variante on lõputult!

Isikupära saab lisada ka nii lihtsate detailidega, nagu seda on nagid. Meile meeldivad näiteks Muutto lõbusat värvi riidenagid, mida saad riputada erinevatele kõrgustele ja luua neist põnevaid kompositsioone!