Kust rahakonn pärineb?

Rahakonn on mütoloogiline olend, kes pärineb Hiina folkloorist. Legendi kohaselt oli Hiinas kaheksa mittesurelikku, kellest ühe abikaasa varastas igavese elu eliksiiri ja jõi seda. Eliksiir muutis naise hoopis konnaks. Kahe tagajala asemel sai ta hoopis kolm jalga ja lisaks ka kullese saba.

Konnasid seostatakse veega ja see sümboliseerib rikkust. On tavaline, et rahakonna suus on münt, mida peetakse peremehe poolseks annetuseks.

Rahakonn toimivat hästi, kui usud sellesse või tuled Hiina kultuurist ja taolised uskumused on juba kultuuriruumiga kaasa sündinud. Kui võtad konna kui lihtsalt sisekujunduslikku eset, siis pole sellel erilist mõju. Et konn avaldaks rahakotile mõju, pead sellesse ka sügavalt uskuma.

Kuhu rahakonn asetada?

Tavaliselt asetatakse rahakonn feng shui järgi majapidamise rahapiirkonda või kohta, mida seostatakse jõukusega. Tavaliselt on selleks nurk majapidamisest, mis jääb välisuksega diagonaalsesse asendisse. Selle nurga vastas olevat nurka peetakse paremuselt teiseks rahakohaks majapidamises.

Kuhu rahakonna asetada ei tohiks?

Rahakonn peaks asetsema kohas, mis on kõrgemal nagu kapipealsed ja selle taga võiks olla sein. Kindlasti ei tohiks rahakonna asetada põrandale maha või kapipealsele, mis on igast küljest avatud või mis asub keset ruumi, akna all või koridoris, kus on sagitakse pidealt ringi. Rahakonna ei soovitata asetada ka magamistuppa või vannituppa.

Nippe raha ligimeelitamiseks

Feng shui mõte on tekitada head energiat. Kui soovid rohkem raha ligi meelitada, siis on vaja tekitada majapidamises küllustunde ja rahaga seotud energia, sest küllustundega majapidamine tõmbab ligi veel rohkem küllust. Oluline on mõista ka seda, et kogu majapidamises peab olema hea feng shui energia, mitte ainult ühes ruumis.

Allikas: thespruce.com