Kui tahad katsetada millegi julgemaga, pane tapeet lakke või põrandale. Viimane eeldab kindlasti tugevat lakki ja korralikku ettevalmistust. Sahtlite ja kappide sisemusi tapeediga tuunides võid olla kindel, et saad pilkupüüdva ning rõõmsa tulemuse. Kadi mainib, et lakituna võib tapeeti kasutada ka köögi töötasapinna taga ja vannitoas.

Moonavoor Seinakattestuudio konsultant kinnitab samuti, et märg ruum ei sea tapeedile takistusi. Kõige lihtsam on valida fliisalusel vinüültapeet. Sellised tooted on vastupidavad ega karda niiskust, neid võib pesta. Teise võimalusena võib kaaluda paber- või fliistapeedi lakiga katmist — nii on valik veel laiem.

Mustrimäng toob igasse ruumi elu.

Kui sulle sümpatiseerivad katsetused tapeediga, peatu korraks ka tekstiilide juures. Kuidas otsustada, kas tarvitada neid koos või jääda ainult ühe juurde? Kadi kasutab nii tekstiili kui ka tapeeti samas ruumis. “Hea tava on, et need ei peaks omavahel võistlema hakkama,” annab ta näpunäite ja lisab, et suuremustrilise tapeedi sobilik kaaslane on rahulikum kangas. Sama kehtib vastupidi: intensiivne tekstiil hakkab tööle koos millegi loomult tasasemaga.

Suursugune ja rikkalik roheline – sellega ei jää märkamatuks.

Moonavoori stuudio tunnetab nii tapeedi- kui ka kangamaailmas julgete suundade tulekut. Kõik on mängus — too välja üks aktsentsein või kata kõik ning ära karda kombineerida. Muljetavaldav on, et üha suurem roll on toodete ökoloogilisel puhtusel. Stiil ja värvid valitakse ikka interjööri järgi, kuid sellel aastal on olnud väga levinud näiteks rahulik roosa. Kui tekivad kahtlused, tasub kindlasti asjatundjalt nõu küsida.

Jõudsid juba dekoreerimistuhinasse sattuda? Tapeedi- ja tekstiilijahile sättides võib silme eest kirjuks võtta, kui raudkindlat plaani paigas pole — pane kõrva taha sisekujundaja Kadi soovitused.

Esiteks tea, et vaadates pisikest näidist poes, võib see suurel pinnal hoopis jõulisemana mõjuda. Seega mõtle alati pigem samm tagasi.

Parajalt retro, armsalt roosa!

Siit tuleneb teine kaval nipp: hinda, kui kaugelt tapeedi- või kangamustrit nägema hakkad. “Pisike muster kaugelt vaadatuna on justkui üldse ilma mustrita,” jääb sisekujundaja Kadi jutust kõlama.

Kangas on aga ääretult tänuväärne abiline: tekita lopsakust ja hubasust või timmi natuke liiga intensiivset ruumi rahulikumaks.

LOE VEEL: