1. Sise- ja väliruumidesse mõeldud toolid

Söögilaua taha valitud toolid ei pea olema ilmtingimata pehmed ja polsterdatud, sest on teada, et kangas kulub ja pole ka toiduplekkide suhtes kõige parem valik. Kui sul just ei ole kombeks köögis sõpradega laua taga pikki tunde veeta, vali mõni klassikaline toolimudel, mis sobib nii sise kui ka välitingimustesse — viimane tähendab, et toolid on vastupidavad ja ilmselt ei oota neid mõne aasta pärast väljavahetamine uute vastu. Head materjalid on tugev plastik ja metall. Aga ka korralik täispuit, mida saab hooldada!

Foto: BoConcept

Korralikke toole saad kasuta ka teistes ruumides peale söögitoa. Kui tool on klassikaline ja kena, siis saad seda kasutada magamistoas, kirjutuslaua juures, vannitoas või hoopis terrassil, kui õues on piisavalt soe. Kõvasid istmeid saad pehmendada patjade ja toolikatetega.

Foto: urbanoutfitters.com

2. Visa söögilaud

Lihtne ja elegantne, kuid vastupidav söögilaud on pikaajaline investeering, sest saad seda kasutada nii söömiseks kui ka töötamiseks. Eriti hästi peab laud vastu, kui kasutad laudlina, sest nii ei teki lauale liigseid kriipse ja täkkeid. Kui tegu on täispuidust lauaga, saab muidugi täkked ja pisivigastused kerge vaevaga maha lihvida ja mööbli taas ära õlitada-vahatada. Mööbliplaatidest tehtud laudu seevastu naljalt juba ei paranda.

Foto: Shutterstock

3. Kompaktne nahkdiivan

Võib-olla mõtled, et kui diivan pole eriti suur, siis ei peaks see ka eriti palju maksma. Diivanisse on aga mõistlik investeerida, sest see on oluline osa kodust. Veedad sellel ju aega puhkehetki nautides ja siis võiks diivan mugav ka olla ning jäädagi mugavaks järgmiseks viieks, kümneks, viieteistkümneks või kauemaks aastaks. Lisaks peab nahksohva kaua vastu, sest nahk on vastupidav materjal ja seda on lihtne puhastada. Nahkdiivan sobib hästi kokku ka teiste kangastega, mistõttu on seda lihtne kasutada juhul, kui peaks rohkem istekohti vaja minema ning tekib vajadus uut lisamööblit soetada.

4. Mitmeti kasutatav nurgadiivan

Nurgadiivanid sobivad paljudesse ruumidesse hästi, kuid nende miinuseks võib olla see, kui järgmises elamises on vaja see paigutada pisut teistmoodi ja siis ilmneb, et see pole võimalik. Näiteks kui omad praegu L- või U-kujulist nurgadiivanit, siis ei pruugi see järgmisesse elamisse sobida. Just seetõttu on mõistlik eelistada nurgadiivanit, mida saad soovi korral muuta ja mis on mitmeti kasutatav. Hea oleks, kui nurgadiivani nurka saab muuta ja kui sellel on avatav kast, kuhu saad panna näiteks asju või voodiriideid.

5. Korralik puhvetkapp

Puhvetkapp pole mitte ainult koht, kuhu saad üht-teist mahutada, vaid see lisab igasse kodusse ka funktsionaalsust. Seetõttu on see ese, millesse tasub investeerida ja miks mitte seda ka põlvest-põlve edasi pärandada. Näiteks aastakümnete ja -sadade vanused vintage ja antiikkapid on praegugi interjööris trendikad ja lisavad modernsesse ruumi mängulisust. Jälgi, et puhvetkapp oleks täispuidust ja hooldatav ning mille täkkeid ja kriime oleks võimalik hiljem maha lihvida ja vajadusel kappi vahatada-õlitada.

Allikas: houzz.com